Meatable

Meatable

Vleesproductie is de laatste jaren meer en meer onderwerp van discussie. Geïndustrialiseerde veeteelt vergt veel water en werkt door de benodigde ruimte ontbossing in de hand. Daarbij doen de beelden van duizenden dieren in veel te kleine hokjes pijn aan de ogen. De oplossing? Stoppen met vlees eten?

Meatable gelooft dat het anders kan. De innovatieve biotech-startup werkt aan een oplossing zonder compromis. Aan het beste van twee werelden: vlees voor iedereen die dat wil, zonder schade aan onze planeet en zonder wreedheden tegen dieren.

 

Met de gepatenteerde OPTI-OX-technologie, ontwikkeld aan Cambridge en Stanford, produceert Meatable kweekvlees. Vanuit een diervriendelijk afgenomen sample bootsen zij het natuurlijke proces van vet- en spiergroei na. Zo maken ze duurzaam, efficiënt en lekker vlees.

Dat de techniek werkt, heeft Meatable al bewezen met de ontwikkeling van een prototype. Nu staat de startup voor de volgende uitdaging: schaalbare, commerciële productie van constante kwaliteit. Meatable heeft net een Series A ronde opgehaald van 47 miljoen dollar en verwacht daarmee in 2025 op grote schaal te kunnen produceren en daarmee de vleesindustrie drastisch te verduurzamen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.