Manager Risk & Audit

Manager Risk & Audit

 • Finance
 • Consumer
 • Veghel
 • 955 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Ondernemen is een van de kernwaarden van het DNA van Jumbo Supermarkten. Met het innovatieve Foodmarkt concept en de recente overname van La Place is het familiebedrijf toonaangevend in de blurring van Horeca en Retail. Maar voor Jumbo is ondernemen veel meer dan dat – het is de mindset die alle collega’s op het hoofdkantoor in Veghel tonen binnen hun eigen vakgebied. Door interne doorgroei ontstaat er een vacature voor Manager Risk & Audit.

Jumbo Supermarkten

Het grootste assortiment, de beste service  en iedere dag de laagste prijs – dat is de formule achter het succes van Jumbo. Door een combinatie van natuurlijke groei, de uitbreiding met het online kanaal en de acquisities van C1000, Super de Boer en La Place behoort Jumbo tot de snelst groeiende foodretailers van Europa. Er zijn inmiddels zo’n 580 winkels (waaronder drie Foodmarkten) en ruim 200 Pick Up Points. Deze groei heeft impact op alle onderdelen van de organisatie. Het bewaren van het eigen karakter, stabiliteit en de belofte aan de consument heeft hoge prioriteit.

Risk & Audit bij Jumbo De afdeling Risk & Audit is in 2012 opgezet om de snelle groei te faciliteren door een focus op de basisprocessen en de risico’s die gerelateerd zijn aan een dergelijke sterke groei. Interne beheersing speelt een belangrijke rol bij het onderkennen en mitigeren van de risico’s. Om dit op een efficiënte en effectieve wijze te kunnen doen, werkt de afdeling in een cyclus van vier fasen: inzicht krijgen in risico’s, processen inrichting om risico’s te beheersen, vanuit internal control borgen en vanuit internal audit toetsen. Die laatste fase vormt directe input voor de eerste fase van de cyclus. Alle basiscontrols voor interne beheersing (autorisaties, continuïteit, procuratieregelingen, geld-goederenbeweging, prijzen, IT-controls en finance-controls) worden structureel geaudit met het Internal Control Framework. Daarnaast zijn er risk-based audits die gericht zijn op actuele ontwikkelingen binnen Jumbo.

“Om onze rol goed te kunnen vervullen moeten we weten wat er in de business gebeurt. Als team moeten we middenin Jumbo staan. Ons netwerk is onze kracht. Alleen op basis hiervan komen wij tot een goed risk-based auditplan.” – Vincent de Boer, Manager Risk & Audit

Het team bestaat uit drie Risk Security experts en zes Audit professionals. De Risk Security professionals houden zich vooral bezig met thema’s zoals veiligheid (in de winkels, distributiecentra en op het hoofdkantoor), fraude, continuïteit en crisismanagement. Voor de audittak van het team zijn de meest voorkomende thema’s het Internal Control Framework, compliance, belastingen, IT-risico’s, het convenant met ondernemers en de belastingdienst, en de steeds verder groeiende samenwerking met de externe accountant.

Vacature: Manager Risk & Audit

Deze leider zorgt ervoor dat zowel de afdeling Risk & Audit als diens impact op de organisatie doorontwikkelen. Als gesprekspartner van onder andere de Raad van Bestuur, directie en het Audit Committee adviseert de Manager Risk & Audit hoe Jumbo gecontroleerd kan groeien met beheersbare risico’s. Zo zorgt de Manager er samen met het team voor dat de interne beheersing en continuïteit geborgd zijn en de processen van Jumbo voldoen aan de eisen op het gebied van betrouwbaarheid, efficiency, effectiviteit en veiligheid. De voorganger in deze functie geeft zijn opvolger graag het volgende mee:

“Besef dat je verschillende petten op hebt, omdat dat de manier is waarop je de meeste toegevoegde waarde voor Jumbo hebt. Het voelt voor het management van Jumbo heel vreemd als je alleen maar zou adviseren of alleen maar zou controleren. Je bent binnen Jumbo een businesspartner en moet niet alleen adviseren maar ook verantwoordelijkheid en initiatief nemen voor hoe we het goed kunnen inrichten.” – Vincent de Boer, Manager Risk & Audit

Speerpunten

In de eerste periode van de aanstelling zal de focus liggen op het verder professionaliseren van het Internal Control Framework. Andere belangrijke onderwerpen zijn risk assessments voor het jaarplan 2017, business continuïteit, fraudethema’s, convenanten met ondernemers en de samenwerking met de externe accountant.

 1. Versterken van het Internal Control Framework. Daarbij horen zowel inhoudelijke ontwikkeling als implementatie en integratie. Het streven is dat de externe accountant uiteindelijk maximaal kan steunen op  de audits en IT-omgeving van Jumbo zelf.
 2. Risico-bewustzijn breed in de organisatie bevorderen. Risk speelt op hygiënisch, tactisch en strategisch niveau. Met name op operationeel niveau is er duidelijk eigenaarschap van de beheersingsmaatregelen. Aangezien de adviserende rol van het team op tactisch en strategisch vlak is toegenomen, zal de Manager zich inzetten om risico-bewustzijn in te bedden in de tactische en strategische processen van het management, de Directie en de Raad van Bestuur.
 3. Ontwikkeling richting multidisciplinaire auditteams. Op dit moment vindt het plaats in de vorm van ‘integrated audit’. De eerste pilots tonen aan dat bijvoorbeeld een leveranciersaudit in samenwerking met Kwaliteit, Commercie en Controlling zorgt voor meer inzicht in het proces, de risico’s en de interne beheersing daarbinnen.

Kandidaatsprofiel

 • Teamplayer
 • Ondernemend
 • Winnaarsmentaliteit
 • Affiniteit met riskmanagement
 • Management Drives: blauw, oranje, groen

Ervaring

 • Afgeronde postdoctorale RA / RE / RC opleiding
 • Bekend met ICF/TCF en belasting.
 • Minimaal 10 jaar werkervaring
 • Waarvan minimaal 6 jaar bij één van de big four
 • Ervaring bij retail/FMCG-bedrijf is een pre
 • Bekend met internal control frameworks

Interessant, want

 • Snelst groeiende retailer
 • Leider voor team van 10 fte
 • Gesprekspartner voor directie

Contact

Manager Risk & Audit Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.