Lowlander

Lowlander

Hoe het ooit begon…
Bierliefhebber Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en distilleerderijen in binnen- en buitenland. Een typisch geval ‘kid in the candy store’. Eenmaal in de wereld van distilleren, raakte hij gefascineerd door alle kruiden en specerijen die er gebruikt werden. ‘Welk effect zouden botanicals hebben op de smaak van bier?’ Die vraag houdt hem bezig en markeert ruim zeven jaar geleden het begin van Lowlander, een van de snelstgroeiende bierbrouwerijen van Nederland.

De = bieren van Lowlander
Lowlander staat bekend om haar natuurlijke biertjes, gebrouwen met botanicals, kruiden, specerijen en vers fruit die vandaag de dag in ruim 4000 hotels, restaurants en bars in heel Nederland geschonken worden. Daarnaast worden de bieren gedistribueerd naar meer dan twintig landen. Elk biertje heeft een eigen smaak en verhaal. Frederik Kampman, die de dubbelrol van Chief Botanical Officer en CEO vervult, kan er alles over vertellen. En met hem inmiddels ook 23 enthousiaste medewerkers op het hoofdkantoor in Amsterdam, net als bijna veertig medewerkers van het eigen restaurant dat Lowlander in 2023 opende in Amsterdam-Noord.

Werken bij Lowlander
Werken bij Lowlander betekent niet alleen werken bij een ondernemende scale-up met internationale, ambitieuze mensen die zich gepassioneerd inzetten om een uniek bedrijf en bijzonder merk (verder) te bouwen. Naast liefde voor bier, hecht Lowlander ook veel waarde aan de natuur en de wereld om haar heen. Als trots lid van de 1% for the Planet-organisatie doneert de bierbrouwerij één procent van de omzet aan organisaties die zich inzetten tegen klimaatverandering, voor biodiversiteit en ter bescherming van wildlife.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.