Lepaya Lepaya

Lepaya

TRAININGEN OPNIEUW UITVINDEN

Lepaya werd in 2017 opgericht door Peter Kuperus en René Janssen. De twee kennen elkaar van hun jaren bij BCG en hebben daarna leidinggevende posities bekleed bij bedrijven als Lazada, TravelBird en Rocket Internet. Daar zagen zij dat de markt voor trainingen al decennialang stilstaat en dat met name young professionals en young leaders niet de benodigde tools krijgen om zich optimaal te ontwikkelen.

Zo is het huidige offline trainingsaanbod in het algemeen duur, tijdrovend en ligt de focus te veel op jezelf beter leren kennen en persoonlijke ontplooiing. Dat terwijl professionals veel meer behoefte hebben aan het ontwikkelen van concrete vaardigheden, zoals meetings leiden, time management of effectief communiceren.

‘Online’ klinkt modern en jong, maar toch voldoen ook de huidige online trainingen vaak niet. Deze leeroplossingen bieden doorgaans toegang tot collegeopnames en lange theoretische modules. Daar moet men dan op eigen houtje doorheen om uit te vinden wat relevant en toepasbaar is. Ook daar kun je bij de nieuwe generatie niet meer mee aankomen.

VERNIEUWEND TRAININGSAANBOD

Daarom heeft Lepaya een trainingsplatform ontwikkeld dat past bij 2019: online waar het online kan, en live waar live een meerwaarde heeft. Met trainers die in een paar uurtjes vaardigheden ontwikkelen, die je direct concreet kunt toepassen met to-the-point instructiefilmpjes, gerichte artikelen en korte opdrachten waar je altijd en overal op je smartphone toegang toe hebt.

De kracht van Lepaya is de effectieve en inspirerende manier waarop het bedrijf online en offline combineert. Lepaya maakt leren meetbaar. Uit de digitale trainingsmodules haalt het bedrijf uitgebreide data, bijvoorbeeld over wanneer mensen een training volgen en hoelang ze ermee bezig zijn. Die inzichten combineert Lepaya met kwalitatieve feedback en de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van educatie. Zo verbetert het bedrijf continu haar aanbod.

VEELBELOVENDE STARTUP IN EEN MILJARDENINDUSTRIE

Afgelopen jaar heeft uitgewezen dat Lepaya’s propositie werkt: de eerste klanten, waaronder bijvoorbeeld bol.com, en scaleups als picnic en bloomon, zijn enthousiast. Dat komt met name doordat Lepaya het heel simpel maakt. Het bedrijf geeft concreet inzicht in wat medewerkers na de training meer kunnen dan daarvoor en welke impact dat heeft op hen persoonlijk en op het bedrijf als geheel. Een unieke aanpak in de wereld van bedrijfstrainingen.

2019 is een belangrijk jaar voor Lepaya. In de komende twaalf maanden wil het bedrijf doorgroeien tot een stabiele partij in Nederland met een aantal grote vaste klanten en een sterke merknaam. Daarnaast is het bedrijf van plan om ook internationaal uit te breiden. Wereldwijd wordt jaarlijks zo’n 200 miljard euro uitgegeven aan trainingen, nu nog voornamelijk aan traditionele, nationale spelers. Maar er is geen reden waarom een bedrijf als Lepaya – met een goed gevoel voor wat de markt wil, kennis van onderwijskunde en een technisch goed platform – niet internationaal succesvol kan zijn.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.