Lead Assortimentsmanager Brood & Banket

Lead Assortimentsmanager Brood & Banket

 • IT
 • Consumer
 • Veghel
 • 597 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Miljoenen Nederlanders halen hun dagelijks brood bij Jumbo. Van Goudeerlijk oerbrood tot kaiserbroodjes om zelf af te bakken, van banketletters tot glutenvrije appeltaart – Jumbo is van alle markten thuis. Het assortiment ontwikkelt zich voortdurend om op de wensen van de verschillende Jumbo-klanten in te blijven spelen. De Lead Assortimentsmanager is verantwoordelijk voor de categorie Brood & Banket en zorgt voor een ultravers, seizoensgebonden en trendgevoelig assortiment, aangeboden tegen de scherpste prijs.

HET JUMBO ASSORTIMENT

Jumbo heeft een groot assortiment A-merken, een kwalitatief huismerk en een breed aanbod verse producten. Om aan de hoge verwachtingen van de klant te voldoen is er één centrale Assortiment-afdeling (80 fte) op het hoofdkantoor in Veghel. Deze afdeling wordt aangestuurd door Ed van de Weerd (Commercieel Directeur). Aan hem rapporteren onder meer de Unit Manager Vers, Klaas de Boer, en de Unit Manager Houdbaar, Carin van Leeuwen. Aan beide Unit Managers rapporteren meerdere Senior Assortimentsmanagers, die op hun beurt ieder een team van Assortimentsmanagers en Assistenten aansturen. In het team van Klaas de Boer is op dit moment een vacature voor Lead Assortimentsmanager Brood & Banket.

VACATURE: Lead ASSORTIMENTSMANAGER BROOD & BANKET

Vers is de grootste productgroep en groeidrijver voor het toekomstig succes van de retailer. Brood & Banket is een belangrijke categorie vanwege het onderscheidend vermogen. Om de verwachtingen van de klant te blijven overtreffen is gerichte innovatie essentieel. Daarom investeert Jumbo in een Lead Assortimentsmanager die niet alleen commercieel en strategisch sterk is, maar ook veel broodkennis in huis heeft en de nieuwste ontwikkelingen in broodland op de voet volgt. De Lead Assortimentsmanager stuurt het assortimentsteam Brood & Banket (4 fte) aan. Hij/zij bepaalt de categorie- en promotiestrategie voor de verschillende winkel formats en inspireert en coacht het team om deze strategie te realiseren. Dat gaat dus niet alleen over Jumbo Supermarkten, Jumbo Foodmarkt en Jumbo City, maar ook over Jumbo.com. Ook is hij/zij het gezicht van de categorie naar de Unit Manager Vers, de Directie en externe stakeholders.

CATEGORIE IN ONTWIKKELING

De schapruimte voor Brood & Banket staat geen moment stil. Allereerst is er seizoensgebonden afwisseling. Gebak is hierbij een lichtend voorbeeld, en Klaas de Boer is trots op de manier waarop het team hier invulling aan geeft. Zodra de Sint het land uit is maken de pepernoten plek voor kerststollen, en rond Koningsdag verheugt heel Nederland zich weer op de oranje Jumbollen. Daarnaast is deze categorie ook sterk in ontwikkeling door lifestyletrends. Denk aan boerenbrood met pompoenpitten, kleurrijke macarons en Instagram-waardige prinsessentaarten. Vooral voor de subcategorie Brood is hier veel ruimte voor groei. De Lead Assortimentsmanager zorgt ervoor dat dit soort kansen worden herkend en met beide handen worden aangegrepen. Ook consumenten die voor Jumbo kiezen vanwege de altijd-lage-prijs-garantie hebben volop keus. De Lead Assortimentsmanager bewaart de juiste balans tussen differentiatie, excellentie en eenvoud – één prinsessentaart in het schap is genoeg.

“E-commerce is een enorme groeimarkt voor heel Vers, en voor Brood in het bijzonder. Er zijn ook uitdagingen: hoe garandeer je dat het brood ovenvers bij de klant aankomt? De Lead Assortimentsmanager denkt in oplossingen. Zoals een bakkerij in het distributiecentrum of samenwerkingen met een bakker. Ga maar uitzoeken wat de beste manier is en verover de markt.” – Klaas de Boer, Unit Manager Vers

Het team van de Lead Assortimentsmanager werkt intensief samen met de afdeling Data & Analytics, die het koopgedrag van klanten op winkel- en transactieniveau analyseren. Dit levert vitale inzichten op om het assortiment actueel en relevant te houden. Voor de implementatie van de plannen werkt het team nauw samen met leveranciers. De hechte relatie met een aantal vaste aanbieders maakt dat er veel mogelijk is op het gebied van innovatie, uitbreiding van levertijden en schaalvergroting.

VOOR WIE IS DIT INTERESSANT?

Dit is een unieke kans voor professionals met een passie voor brood om bij een van de grootste retailers innovatie aan te jagen. Bijvoorbeeld voor een Categorie Manager vanuit Retail, of voor een Product Manager die vanuit leverancierszijde wil overstappen en het spel van de andere kant van de tafel wil leren spelen.

PERSOONLIJKHEID

 • Daadkrachtig leider
 • Strategisch
 • Analytisch
 • Creatief
 • Proactief

ERVARING

 • Minimaal 8 jaar werkervaring
 • Retail, Wholesale of FMCG
 • Category Management of Sales
 • Team aansturen

Jumbo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Marlies Hoogvliet, Manager bij Top of Minds, via Marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.