La Place

La Place

La Place

Natuurlijk, dagvers en huisgemaakt zijn sleutelbegrippen in de succesformule van La Place. Zo werkt de keten vrijwel zonder voorraden omdat de, vaak lokale, leveranciers dagelijkse de verse ingrediënten aanleveren. En de producten worden voor het oog van de consument bereid. Een min of meer toevallige strategiekeuze nadat in de jaren tachtig bleek dat consumenten niet geloofden dat de verse jus daadwerkelijk versgeperst was. La Place besloot de juicers uit de keukens te halen zodat de klant het met eigen ogen kon zien, en dat bleek een schot in de roos.

Overname Jumbo

Na het faillissement van V&D in 2016 werd een belangrijk deel van La Place verkocht aan Jumbo voor een doorstart. Door de sluiting van V&D schaalde La Place terug van zo’n tweehonderd naar vijftig vestigingen, maar heeft in de twee jaar na de overname samen met Jumbo een stevige groeicurve ingezet om haar sterke marktpositie weer in te nemen. Zo groeide het aantal Nederlandse vestigingen terug naar honderd en werden er vestigingen geopend in Amerika, Indonesië en grote Europese steden zoals Madrid en Parijs. In de komende jaren zal deze groei zich gestaag verder zetten. Het bedrijf heeft over het jaar 2017 een omzet gerealiseerd van 123 miljoen euro. Dat is een stijging van 34% en opzichte van het jaar daarvoor.

 

La Place is niet de enige die profiteert van de samenwerking tussen de twee bedrijven. Zo worden verschillende succeselementen van La Place verwerkt in de Jumbo Foodmarkt en City concepten. Ook biedt Jumbo consumenten de mogelijkheid om de smaakbeleving van La Place in huis te halen door verschillende verse producten, zoals de populaire La Place roomkaas op te nemen in het assortiment.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.