Joris Drabbe

Wat houdt je huidige functie in?


"Als Manager Commercial Management support ben ik verantwoordelijk voor een team van zeven man. Ongeveer de helft ex-consultants overigens. Mijn afdeling is het analytische hart van ons retail bedrijf. We bieden het senior management inzicht in de performance en bereiden strategische keuzes voor. Ook zijn we verantwoordelijk voor prijsbeleid. Anderzijds ondersteunen we de inkopers bij het samenstellen van het assortiment. Hierbij nemen we een categorie als handgereedschappen onder de loep en onderzoeken we of we nog steeds de juiste producten aanbieden tegen de juiste prijs, hoe we volume kunnen bundelen met Brico, voorraad kunnen verminderen, etc."

Had je ook iets met doe het zelf?


"In eerste instantie was ik vooral aangetrokken door de verbetermogelijkheden die er bij Praxis zijn en de support van onze aandeelhouder om die te realiseren. Daarnaast heb ik Doe Het Zelf van kinds af aan heel erg leuk gevonden. Nu ik er dichter op zit, begrijp ik veel beter waar de producten vandaan komen en hoe ze worden gefabriceerd. Fascinerend is ook alle facetten van het inkoopproces volledig te doorgronden."

Hoe beviel je overstap?


"Hoewel ik startte als Business Developer bij Maxeda Holding merkte ik al snel dat een meer concrete functie beter bij mij past. Een helder mandaat, scherp omlijnde verantwoordelijkheden, een team om aan te sturen en KPI’s waar ik op word afgerekend."

En waarom retail?


"Bij OC&C deed ik al veel projectwerk in retail. Wat me fascineert aan deze sector is het enorme momentum waarmee op dit moment wordt geprofessionaliseerd. Alsof de tijd heel lang stil heeft gestaan en er nu ineens een enorme inhaalslag gemaakt wordt. Daarom trok het me meer dan bijvoorbeeld FMCG, wat een veel volwassener tak van sport is, maar waar dus ook al veel meer dingen al zijn uitgedacht."

Ben je tevreden over je exit uit consulting?
"Absoluut, ik had niet langer willen wachten, omdat ik als Project Manager al voor veel instapposities te zwaar bevonden werd. Daarnaast vond ik het tijd om af te buigen van het geijkte pad; het is tijd om eens te leren hoe het echt werkt, en bovendien word ik er op z’n minst een betere consultant van mocht het niet bevallen, was mijn filosofie."

Hoe gaat je carriere verder?


"Ik werk nu zo’n twee jaar voor Praxis. Dat is nog niet zo lang en ik voorzie dat ik hier zeker nog een jaar of vijf zal blijven. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om door te groeien"


Praxis

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.