innocent

innocent

innocent drinks

Het begon allemaal op een festival in Engeland in 1999, waar Adam Balon, Richard Reed en Jon Wright – toen nog werkzaam in consultancy en marketing – voor het eerst zelfgemaakte smoothies verkochten. Met een groot bord boven hun kraam vroegen ze de festivalgangers: moeten wij onze baan opzeggen om deze smoothies te gaan verkopen? Wie een gezonde smoothie geproefd had kon stemmen door de lege beker in een vuilnisbak met ‘JA’ of ‘NEE’ te gooien. De ja-bak zat binnen no-time vol. Er is veel veranderd, maar de producten van innocent bestaan nog altijd uit 100% vers fruit, voor een eerlijke prijs gekocht van milieubewuste boeren. Dat is niet zomaar een claim, maar zijn de wortels van het bedrijf. Via de innocent foundation doneert innocent ieder jaar minimaal 10% van de winst aan goede doelen.

En toen?

In 2000 kregen ze de kans om de producten te verkopen in supermarkt Waitrose, in 2003 organiseerden ze een festival, in 2006 werd de honderdste werknemer aangenomen en in dat jaar werd de eerste innocent-tattoo gezet. In Nederland worden innocent smoothies verkocht sinds 2004. Vandaag de dag is het merk niet meer weg te denken uit de Nederlandse markt: de vrolijke flesjes staan onder andere bij de Albert Heijn, de Kiosk en bij het bezinestation in het schap. Dat centrale waarden zoals natuurlijk, verantwoordelijk en gul ook goed kunnen worden gecombineerd met ondernemend en commercieel, heeft innocent dus wel bewezen. In korte tijd maakte innocent een enorme internationale groei door, de omzet bedraagt inmiddels zo’n €260 miljoen per jaar.

Werken bij innocent Nederland

Kunstgras op de vloer, wollen mutsjes en heel veel vers fruit en smoothies. Dat kun je verwachten op het innocent Fruit Towers hoofdkantoor in Londen. Maar ook in Fruitdam, het nieuwe Nederlandse innocent kantoor in de binnenstad van Amsterdam. Want hier deelt het innocent-team Nederland een hip kantoor met veel jonge startups. Qua samenstelling, ambitie en energielevels lijkt het Nederlandse innocent team zelf ook wel een start-up, maar het is een groot voordeel te kunnen rekenen op best practices en samenwerking met internationale collega’s. Wie bij het kantoor aan de Weteringschans binnenloopt voelt de energie meteen: hier gebeurt het.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.