Infotheek

Infotheek

Over Infotheek

Leiden, Stockholm en Barcelona – de Infotheek Group heeft tientallen vestigingen verspreid over Europa. Tel daar 900 medewerkers, een omzet van €700 miljoen, diverse merken en een breed IT-aanbod bij op. Dat maakt Infotheek tot één van de grootste Europese IT-leveranciers. Het bedrijf levert en verhuurt nieuwe en refurbished hardware, software en services aan uiteenlopende klanten in zeventien Europese landen via verschillende merken zoals 4Launch (consumentenelektronica), Xeptor (groothandel) en Infotheek (end user business). Sinds de oprichting in 1991 heeft Infotheek een aanzienlijke groei doorgemaakt, van een ambitieuze IT-leverancier met oog voor duurzaamheid tot Europees marktleider op het gebied van circulaire economie en het grootste refurbishment centre in Europa.

Ambitie

Met de recente overname van Scholten Awater en Centralpoint laat Infotheek zien dat ambitieuze groeiplannen heeft. Niet zo gek als je bedenkt dat het bedrijf ondersteund wordt door private equity partij Altor (Zweden). Het verbeteren van de internationale marktpositie is dus een continu streven. Zo zorgt Infotheek dat het slimmer wereldwijd kan inkopen, waardoor klanten profiteren van nog scherpere prijzen. Deze ambitie komt ook tot uiting in de prijzenkast, met daarin onder andere meerdere FD Gazellen, Best Managed Companies en Computable Awards. Lees hier een interview met CEO van Infotheek Jordy Kool.

Milieu en maatschappij

Hoe kunnen we bijdragen aan een duurzame samenleving? Net als voor veel Nederlandse organisatie is dit ook een crucial vraag voor Infotheek. Door refurbishment en recycling draagt de organisatie bij aan een circulaire economie en zodoende aan een beter milieu. Infotheek heeft met Approved Selection zelfs een eigen duurzaam keurmerk voor refurbished hardware opgezet. Net als de eigen stichting IT4Kids, die kinderen helpt om te sporten, bijvoorbeeld door ze te voorzien van sportkleding of een gratis lidmaatschap.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.