IMC

IMC

IMC is een high-frequency proprietary trading firm en marktmaker met een belangrijke USP: het handelt op basis van algoritmes. Het bedrijf ontstaat in 1989 onder de naam International Marketmaker’s Combination in Amsterdam, op de handelsvloer van ’s werelds oudste effectenbeurs. Waar de koop- en verkoopprijs toen handmatig werd berekend, zien twee beurshandelaren als een van de eersten het belang van technologie. Een gouden zet, want inmiddels zijn tech en de aandelenhandel onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Innovatieve technologie zit diep in het DNA van IMC verankerd. Als handelshuis annex technologiebedrijf is IMC actief in nieuwe markten en alle belangrijke activaklassen op meer dan 100 handelsplatformen. Om dit in goede banen te leiden, werkt IMC multidisciplinair samen en vindt er op de handelsvloer veel kruisbestuiving plaats tussen de handelaren en software-engineers. Samen werken zij continu aan het vormgeven van de meest effectieve handelsstrategie op basis van algoritmes, software, hardware en geavanceerde netwerken.

 

De handelsgeest van het Amsterdamse IMC is intussen neergedaald in Chicago en Sydney. In deze vier kantoren delen dagelijks meer dan 800 collega’s innovatieve ideeën, expertisen en systemen. Al met al is het geen wonder dat ‘s werelds best graduates uit onder andere de econometrie, mathematica en tech zich aan IMC willen verbinden. De Operational Compliance Analyst ziet erop toe dat al het werk van het trading- als technologieteam altijd compliant is aan de in- en externe regelgeving.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.