Interview met Heleen Wachters

Heleens carrière staat volledig in het teken van strategie. Na twaalf jaar McKinsey werd ze Global Strategy Director bij Numico. “Daar deed ik voor het eerst strategie van binnenuit. Een strategie uitdenken is heel fundamenteel. Je begint bij de kern van wat het bedrijf is. Dat doe je als organisatie maar eens in de pakweg drie jaar. De tussenliggende jaren voer je de strategie uit.” Maar het is juist dat hoog-strategische waar Heleen echt enthousiast van wordt. Daarom besloot ze na drie jaar Numico dat het tijd was voor iets nieuws: het opzetten van Eden McCallum Benelux.

Hoe kwam die stap tot stand?

“De founders van Eden McCallum in Londen namen contact met me op. Ik kende Eden McCallum toen nog niet. Ze waren ook alleen in de UK actief. Ik werd direct enthousiast van het verhaal en had een goede klik. De kans om samen met Marjon, die ik goed kende vanuit McKinsey, een bedrijf op te bouwen, leek me een fantastisch avontuur. Daarbij hoefden we ook niet op nul te beginnen, want in de UK liep Eden McCallum al goed.”

Geloofde je direct in de propositie?

“Ja, honderd procent. Sterker nog, dit was precies wat ik bij Numico nodig had gehad. Daar werkte ik regelmatig aan projecten waar ik maar wat graag McKinsey of een andere consultant bij had ingeschakeld. Maar daar was het budget te klein voor. Vaak ging ik dan via mijn netwerk op zoek naar oud-consultants die als freelancer werkten. Dat ging prima, maar was wel een hoop gedoe. Wat had ik toen graag een bedrijf als Eden McCallum gehad om me te helpen. Daardoor wist ik meteen dat dit ging lukken. En dat bleek ook wel, want nog voordat we onze deuren officieel hadden geopend, verkochten we al ons eerste project.”

Heleens carrière staat volledig in het teken van strategie. Na twaalf jaar McKinsey werd ze Global Strategy Director bij Numico. “Daar deed ik voor het eerst strategie van binnenuit. Een strategie uitdenken is heel fundamenteel. Je begint bij de kern van wat het bedrijf is. Dat doe je als organisatie maar eens in de pakweg drie jaar. De tussenliggende jaren voer je de strategie uit.” Maar het is juist dat hoog-strategische waar Heleen echt enthousiast van wordt. Daarom besloot ze na drie jaar Numico dat het tijd was voor iets nieuws: het opzetten van Eden McCallum Benelux.

Hoe kwam die stap tot stand?

“De founders van Eden McCallum in Londen namen contact met me op. Ik kende Eden McCallum toen nog niet. Ze waren ook alleen in de UK actief. Ik werd direct enthousiast van het verhaal en had een goede klik. De kans om samen met Marjon, die ik goed kende vanuit McKinsey, een bedrijf op te bouwen, leek me een fantastisch avontuur. Daarbij hoefden we ook niet op nul te beginnen, want in de UK liep Eden McCallum al goed.”

Geloofde je direct in de propositie?

“Ja, honderd procent. Sterker nog, dit was precies wat ik bij Numico nodig had gehad. Daar werkte ik regelmatig aan projecten waar ik maar wat graag McKinsey of een andere consultant bij had ingeschakeld. Maar daar was het budget te klein voor. Vaak ging ik dan via mijn netwerk op zoek naar oud-consultants die als freelancer werkten. Dat ging prima, maar was wel een hoop gedoe. Wat had ik toen graag een bedrijf als Eden McCallum gehad om me te helpen. Daardoor wist ik meteen dat dit ging lukken. En dat bleek ook wel, want nog voordat we onze deuren officieel hadden geopend, verkochten we al ons eerste project.”

Merk gerelateerde vacatures

Inschrijven!