Head of Activation

Head of Activation

Utrecht

Start- & Scale-up

Digital, Marketing

Publicatie: 10 september 2018

De ochtendfile: helaas vaker regel dan uitzondering. Niet zo gek als je bedenkt dat 75% van het woon-werkverkeer met de auto wordt afgelegd. 88% van de bestuurders doet dit bovendien ook nog eens alleen. Hierdoor blijft de drukte niet alleen beperkt tot onderweg. Eenmaal op kantoor is het ook vaak zoeken naar een parkeerplaats. Herkenbaar? Niet als het aan de toekomstige Head of Activation bij Toogethr ligt.

Een groenere en mobielere samenleving

Toogethr wil de samenleving groener en mobieler maken en is ervan overtuigd dat het antwoord ligt in een nieuwe benadering van woon-werkverkeer. Hun ridesharing-app moet het traditionele carpoolen ontdoen van het stoffige imago. De missie van Toogethr is simpel: minder files, een lagere CO2-uitstoot en een leukere manier van reizen. De Head of Activation moet ervoor zorgen dat mensen anders gaan kijken naar mobiliteit in zijn algemeenheid en naar hun eigen reisgedrag.

“We hebben laten uitrekenen dat er 20% minder file ontstaat als je 25.000 auto’s structureel van de weg haalt. Met het nieuwe ‘ridesharing’ is het volgens ons mogelijk om dit in 2025 te realiseren.” – Joost Bijlsma, Co-founder en CEO Toogethr

Van start-up naar scale-up

De app van Toogethr zet gebruikers aan tot het nadenken over mobiliteit en biedt hen alternatieven voor alleen reizen met de auto. Op dit moment is dit nog voornamelijk gericht op samen reizen, maar in de toekomst zullen ook andere alternatieven in de app verwerkt worden. Een beloningsstructuur maakt het aantrekkelijk voor medewerkers om te kiezen voor een andere mobiliteitsoplossing. De combinatie van inzicht in mobiliteitsdata, het bieden van praktische alternatieven en de promotie met een aantrekkelijke beloningsstructuur maakt deze app uniek en dat is terug te zien in de groei die het bedrijf doormaakt.

Vacature: Head of Activation

De Head of Activation speelt een belangrijke rol in de groei van het merk Toogethr door de uitrol van de app bij nieuwe klanten in goede banen te leiden. Nadat het Sales team samen met de klant het mobiliteitsprobleem in kaart heeft gebracht en het optimale dienstverleningspakket heeft samengesteld, wordt het product ingericht. Ondertussen bepaalt de Head of Activation samen met de Customer Success Manager, Online Marketeer en Offline Promotion Manager de planning voor de activatiecampagne waarvan het doel zoveel mogelijk downloads en actieve gebruikers is.

Creatieve cultuurveranderaar

Positiviteit en creativiteit zijn de sleutelwoorden voor de cultuurverandering die de Head of Activation teweeg moet brengen. Door in de huid van de gebruiker te kruipen, weet hij/zij welke vragen relevant zijn om de juiste activatiebouwstenen te selecteren. Wat triggert de interesse van mensen? Met welke copy of boodschap kunnen we gebruikers het beste raken? En wat zet nu echt aan tot verandering? De Head of Activation daagt het team uit om out-of-the-box te denken over hoe het gebruikersbestand kan worden bereikt, geactiveerd en gemaximaliseerd. Hierbij vullen online tools en offline promotie elkaar aan en is er sprake van een samenhangend geheel.

“Elke activatiecampagne is een uitbarsting van positieve energie. De Head of Activation zorgt in korte tijd voor een buzz die blijft hangen en uiteindelijk voor een mobiliteitsoplossing die niet meer weg te denken valt.” – Hein de Jong, COO bij Toogethr

Klaar voor de volgende groeifase

Gedurende de activatiecampagne ligt het tempo hoog en in het kader van optimalisatie moet het team snel schakelen. De Head of Activation houdt de controle en bewaakt de kwaliteit om ervoor te zorgen dat online maximale impact wordt gemaakt en offline het gewenste visitekaartje voor de organisatie wordt afgegeven. Het ambitieniveau ligt hoog en de Head of Activation staat aan de basis van de volgende groeifase. De focus ligt in eerste instantie op het uitbouwen van de naamsbekendheid in Nederland door maandelijks nieuwe bedrijven aan te sluiten op de app. Het uiteindelijke doel is Toogethr uit te laten groeien tot een bekende naam in Europa. Ook in de activatie op merkniveau zal de Head of Activation een belangrijke rol gaan spelen.

Kandidaatsprofiel:

Ervaring:

 • Universitaire achtergrond
 • 6 à 7 relevante jaren werkervaring
 • Ervaring met change-management projecten
 • Ruime ervaring in het aansturen van projectteams en het leiden van campagnes
 • Kennis van het offline en online marketing domein
 • Werkervaring binnen een startup of scale-up is een pre

Persoonlijkheid:

 • Creatieve cultuurveranderaar
 • Energiek en positief
 • Vasthoudend en resultaatgericht
 • Ondernemend
 • Overtuigt mensen makkelijk en op een prettige manier
 • Can do-mentaliteit

Toogethr werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Suzanne Goedhart-Limmen

Senior Consultant

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview