Global Expansion Manager

Global Expansion Manager

 • Operations
 • Consumer
 • 1231 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Felyx werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor 30 cent per minuut op een duurzame e-scooter snel en efficiënt van A naar B komen, via een app. Felyx is het eerste deelscootersysteem in Nederland. Nu rijden er 108 e-scooters door Amsterdam, over 6 maanden moeten dat er 1000 zijn. In Nederland, én daarbuiten. Oprichters Maarten Poot en Quinten Selhorst zoeken een Global Expansion Manager die deze ambitieuze uitrol op zich neemt.

FELYX: CONNECTS URBAN LIFE

Goede ideeën zijn meestal simpel. Maarten en Quinten zaten in een car2go en kwamen maar niet door druk Amsterdam, terwijl fietsers en scooters hen overal inhaalden. Dat plantte het zaadje voor het idee van een slimme mobility-service.

Met vier ton tilden de ex-consultants het idee uit de kinderschoenen. In augustus 2017 opende het felyx hoofdkantoor in Amsterdam en gingen de e-scooters de stad in. Aangesloten op een innovatief tech-platform, werkt de app simpel: je registreert je rijbewijs, kiest een e-scooter in de buurt en parkeert binnen het servicegebied. Gebruiken, starten en afsluiten – alles gaat via de app. Een uitkomst voor onder andere young professionals, freelancers en studenten die werken in een drukke stad en zich snel en flexibel willen kunnen verplaatsen.

Daarnaast is de service een duurzame oplossing voor andere issues. Het helpt de luchtverontreiniging terugdringen – een heet hangijzer op de gemeentelijke agenda. Bovendien is het een sympathiek en stil alternatief voor reguliere scooters, waar veel over wordt geklaagd. De e-scooters zijn begrensd tot de maximaal toegestane snelheid van 25 km/u en hebben een vriendelijke fietsbel.

Typische consultancy mindset

Felyx vult een gat in de markt en streeft de concurrentie ver voorbij. Maarten en Quinten toetsten alle facetten van hun businessplan kritisch aan data en kozen voor alle ultieme opties. De felyx scooter is de beste e-scooter in de markt en de hardware en software waarop de programma’s draaien, zijn uitgewerkt tot in de kleinste details. Komt er beter, dan is het bedrijf met hun agile en iteratieve werkwijze en processen in staat zich direct aan te passen. Dat geeft felyx onderscheidend vermogen, groeipotentie en innovatiemogelijkheden in een veranderlijke markt.

“We zijn een scale-up die vanaf dag één schaalbaar is opgezet, met de potentie een marktleidend global platform te worden – en dat is dan ook ons plan. Maar alles is pionierswerk en moet dus voor de eerste keer. Een spannende reis waar nieuwe medewerkers met hart en ziel bij moeten willen instappen. Met dezelfde avonturiersdrang en open blik als wij en dezelfde frisse maar meedogenloze ondernemersinstelling.” Quinten Selhorst, CEO Felyx

VACATURE: GLOBAL EXPANSION MANAGER

De nieuwe Global Expansion Manager zal het veld zelf moeten verkennen en – net als de oprichters – zich op z’n gemak moeten voelen bij ’leren door te doen’. Ook voelt hij of zij zich thuis in het scale-up ecosysteem waarin kennis, initiatief, eigen verantwoordelijkheid en de capaciteit creatief te innoveren onmisbaar zijn.

Dat klinkt alsof je volledig wordt losgelaten, maar zo is het niet. Felyx is relatief klein en heeft een hecht en sterk team. Marketing, Finance en IT werken nauw en transparant samen voor optimaal resultaat en maximale prestaties. Maarten vergelijkt het graag met sport – in je eentje kun je ook geen wedstrijd winnen.

Operationeel eindverantwoordelijk

De Global Expansion Manager wordt end-to-end P&L-verantwoordelijk voor strategie, schalen en executie van de (inter)nationale uitrol. Van Den Haag tot Maastricht en van Berlijn tot Beijing. Dat houdt in: lokale interdisciplinaire teams samenstellen, leiden en verzelfstandigen om ze vol vertrouwen ’los te laten’ voor de volgende uitrol. Dat vraagt om Champions League-level talent met durf, commercieel inzicht en scale-up ervaring. Hij of zij krijgt een key positie met dito beloning, equity stake en inspraak in het bepalen van de verdere strategie.

De operatie moet makkelijk schaalbaar blijven. Vanaf het begin denken Maarten en Quinten vier stappen vooruit in hun keuzes, financiële modellen en bedrijfsplannen. Met die blauwdruk als leidraad gaat de Global Expansion Manager het veld in, met een opdracht die zou kunnen klinken als: in Q1 2019 willen we Den Haag, Rome en Praag erbij. De Global Expansion Manager doet het nog beter, efficiënter en inventiever, op basis van gedegen data-onderzoek.

Strategisch en vindingrijk

De Global Expansion Manager verkent internationale markten via zijn of haar brede netwerk en diepgaande kennis over urban mobility. Relevante vragen zijn: welke steden zijn geschikt voor de volgende groeistap? Hoe krijg je contact met de lokale overheid, venture capitals en strategische partners? En hoe tuig je zo snel mogelijk een goedlopende operatie op? Hij of zij zoekt de randjes van de mogelijkheden op en legt de lat hoog. Waarom niet, als je weet dat de wrijving die gepaard gaat met ambitie uiteindelijk de beste resultaten oplevert?

Het potentierijke felyx heeft de hartenaas in handen. De Global Expansion Manager weet hoe je die kaart speelt op de internationale markt. Met zelfvertrouwen, de nodige brutaliteit en gefundeerd onderzoek om stakeholders te overtuigen. Van slim informatie inwinnen tot aan de juiste touwtjes trekken en dingen snel gedaan krijgen: de Global Expansion Manager toont leiderschap om Felyx snel en solide in het internationale zadel te krijgen.

Persoonlijkheid

 • Is gepassioneerd over operations en mobility-services
 • Toont ondernemend leiderschap en lost problemen creatief op
 • Is toegewijd en gemotiveerd
 • Heeft kennis van urban mobility
 • Houdt overzicht en is stressbestendig
 • Is pragmatisch en levert topkwaliteit
 • Werkt agile, iteratief
 • Is een echte teamplayer

Ervaring

 • Bouwen en leiden van high-performing teams in snel veranderende markt
 • Is eerder onderdeel geweest van een start- of scale-up
 • Heeft bij voorkeur een breed netwerk in de internationale urban mobility
 • Heeft eerder een concept succesvol geoperationaliseerd en opgeschaald

Felyx werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.