Fonterra

Fonterra

Fonterra behoort, samen met partijen als Nestlé en FrieslandCampina, tot de 5 grootste zuivelbedrijven ter wereld. Wereldwijd werken 20.000 mensen voor deze coöperatie, die eigendom is van 10.000 boeren. Fonterra verwerkt zuivel tot hoogwaardige producten en distribueert deze naar 140 markten. Het is daarbij de kunst om door innovatie steeds meer waarde uit zuivel te genereren. Dit alles op efficiënte, maar vooral ook duurzame wijze.

Fonterra levert zowel ingrediënten aan fabrikanten als eindproducten aan foodservice en consumenten. Binnen de b2b-ingrediëntenbusiness, de grootste tak van Fonterra en opererend onder de merknaam NZMP, focust men zich op meerdere groeimarkten. Naast de kern zuivelmarkten (kaas, yoghurt etc.) zijn dat babyvoeding, sportvoeding en medische voeding.

Om deze strategie succesvol uit te voeren heeft Fonterra besloten haar organisatie aan te passen. Daarom opereert men nu via drie regionale Sales- en Marketing-businessunits. Naast AMENA (Africa, Middle East, Europe, North Asia, Americas) zijn dat APAC (Asia Pacific) en GC (Greater China). Fonterra wil met deze nieuwe werkwijze de interne samenwerking stimuleren. Belangrijk is ook dat men in de regio’s dichter op de klant zit, zodat men marktgerichter kan werken.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.