Fetim Group

Fetim Group

In 1919 begon Fetim met het importeren van hout. Ruim honderd jaar later is het een toonaangevend handelsbedrijf in bouwmaterialen en woninginrichting. In 2020 is een strategische transformatie ingezet, met als speerpunten: digitalisering (met name op het gebied van e-commerce en online marketing), productinnovatie en professionalisering (met name op het gebied van data). Ondanks de pandemie is het bedrijf op koers om de oorspronkelijk gestelde ambities te overtreffen.

Bij het Fetim van vandaag en morgen staat klanttevredenheid en daarmee de customer journey centraal. De klanten van de leverancier lopen uiteen van speciaalzaken tot aannemers en doe-het-zelfketens en andere retailers op de Benelux-markt en Duitsland. Het online verkoopkanaal wordt daarbij steeds belangrijker. Ook exporteert Fetim het assortiment naar Europese klanten waar dat duurzaam rendabel is. Voor deze diversiteit aan route-to-markets en klantengroepen is bewust gekozen om de afhankelijkheid van een specifiek kanaal te reduceren.

Fetim bestaat uit verschillende Business Units met ieder een eigen visie en focus. Fetim is onder meer expert in de productgroepen vloeren (met merken als Flexxfloors en Solidfloor),raamdecoratie (met de merken Intensions en Liedeco), wanddecoratie en opbergen (bekend van Pekodom en Duraline), (technisch) sanitair (met onder meer Haceka) en een breed scala aan bouwmaterialen.

De overkoepelende assortimentsstrategie berust op twee uitgangspunten: de markt verrassen met relevante innovaties én een goede prijs-kwaliteit-verhouding bieden. Om dat mogelijk te maken koopt Fetim de goederen in op een duurzame en verantwoorde manier, zowel in Europa als daarbuiten. Ook produceert Fetim een deel van het assortiment zelf. Deze achterwaartse integratie in de keten is essentieel om hoogwaardige productinnovatie aan te jagen.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.