Felyx

Felyx

FELYX

Voor 30 cent per minuut op een duurzame e-scooter snel en efficiënt van A naar B komen, via een app. felyx is het eerste deelscootersysteem in Nederland. Nu rijden er 108 e-scooters door Amsterdam, over 6 maanden moeten dat er 1000 zijn. In Nederland, én daarbuiten. Oprichters Maarten Poot en Quinten Selhorst zijn ondernemers met een typische consultancy mindset.

CONNECTING URBAN  LIFE

Felyx is een uitkomst voor onder andere young professionals, freelancers en studenten die werken in een drukke stad en zich snel en flexibel willen kunnen verplaatsen. Daarnaast is de service een duurzame oplossing voor andere issues. Het helpt de luchtverontreiniging terugdringen – een heet hangijzer op de gemeentelijke agenda. Bovendien is het een sympathiek en stil alternatief voor reguliere scooters, waar veel over wordt geklaagd. De e-scooters zijn begrensd tot de maximaal toegestane snelheid van 25 km/u en hebben een vriendelijke fietsbel.

TYPISCHE CONSULTANCY MINDSET

Felyx vult een gat in de markt en streeft de concurrentie ver voorbij. Maarten en Quinten toetsten alle facetten van hun businessplan kritisch aan data en kozen voor alle ultieme opties. De Felyx scooter is de beste e-scooter in de markt en de hard- en software waarop de programma’s draaien, zijn uitgewerkt tot in de kleinste details. Komt er beter, dan is het bedrijf met agile, iteratieve werkwijze en processen in staat zich direct aan te passen. Dat geeft Felyx onderscheidend vermogen, groeipotentie en innovatiemogelijkheden in een veranderlijke markt.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.