Van Oord

Van Oord

Over Van Oord
Van Oord is een maritieme aannemer gericht op landaanwinning, kustbescherming, offshore wind en infrastructuur; maritiem, op land en voor olie- en gaswinning. Het is een echt Hollands familiebedrijf, van oudsher geworteld in de strijd tussen Nederland en het water. Van Oord heeft zo’n 4.400 mensen in dienst, met 73 nationaliteiten. Zij werken momenteel aan 186 projecten verspreid over 36 landen.

Maritieme vindingrijkheid
Van Oord verandert de wereld om ons heen door middel van maritieme oplossingen en onderscheidt vier business units; Baggeren, Offshore wind, Offshore en Nederland.

Baggeren is van oudsher het handelsmerk. Het bedrijf ontwerpt en bouwt grote en complexe baggerprojecten wereldwijd, vaak als hoofdaannemer. Het doel hiervan kan landaanwinning zijn, maar ook bijvoorbeeld kustbescherming en het uitbreiden van havens. Daarnaast werkt Van Oord aan oplossingen voor installatie, stabilisatie of bescherming van offshore olie- en gasinfrastructuur. Bovendien levert Van Oord een actieve bijdrage aan de energietransitie met totaaloplossingen (techniek, inkoop en bouw) in offshore windprojecten. In Nederland is Van Oord betrokken bij grote multidisciplinaire infrastructuurprojecten zoals de versterking van de Afsluitdijk.

Handen uit de mouwen
Sinds 2018 mag het bedrijf het predicaat Koninklijk voeren. Dit is het resultaat van 150 jaar ondernemers- en pionierschap. Deze ‘can-do’-mentaliteit is ook kenmerkend voor de interne bedrijfscultuur. Aangezien Van Oord een familiebedrijf is, met Van Oord-familieleden in alle lagen van het bedrijf, heerst er een sterke langetermijnvisie die breder is dan winst. Een echte purpose-gedreven organisatie, waarbij maatschappelijke impact en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Suscribirse al boletín de vacantes

Recibe cada semana en tu buzón las últimas vacantes de Top of Minds

  • Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.