UTURN

UTURN

Al decennia kampt de logistieke sector met een probleem: 1/3 van alle vrachtwagens rijdt leeg. Dit kan transparanter, efficiënter én duurzamer, denkt Business Engineer Daan Meboer in 2017 bij zijn toenmalige werkgever H&S Group. De toekomst van de logistiek is volgens hem UTURN, een platform waarin vraag en aanbod naar (container)transport onmiddellijk gematcht wordt. Ofwel: de Uber van de zeecontainers.

 

Wat begon als een prototype in 2017, is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandig bedrijf met H&S Holding enkel nog als aandeelhouder. Gevestigd in hét start-up-mekka van Rotterdam, de Science Tower, heeft het bedrijf ondertussen tien werknemers in dienst. Het concept luidt als volgt: op het UTURN-platform plaatsen verladers hun vraag naar transport en vervoerders bieden hun beschikbare capaciteit aan. Is er een match, dan wordt er een direct contact tussen beide partijen gelegd. Vanaf dit punt ondersteunt het UTURN platform het hele proces tot de factuur aan toe.

 

De voordelen van het platform zijn groot. Zo biedt UTURN de aangesloten vervoerders toegang tot opdrachten van meer dan 150 opdrachtgevers als Unilever, UPS en MSC. Aan de andere kant krijgen verladers toegang tot een groter netwerk aan transporteurs. Het platform ondersteunt gebruikers 24/7 en er geldt een no-cure-no-pay-regeling op basis van een matching-fee. Zodra de opdrachtgever een capaciteit voor de juiste prijs/kwaliteit vindt, betaalt zij/hij een vast bedrag. Gebeurt dit niet? Dan is er geen betalingsverplichting.

 

Suscribirse al boletín de vacantes

Recibe cada semana en tu buzón las últimas vacantes de Top of Minds

  • Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.