Simba

Simba

SIMBA: new kid on the block

Simba is de new kid on the block in het rijtje Uber, Ace & Tate en Suitsupply. Organisaties die zijn ontstaan vanuit het ‘dit-moet-toch-anders-kunnen’-gedachtegoed. In de traditionele taxi/brillen/pakken- en dus ook matrassenmarkt zijn marges onredelijk hoog, drijven chique showrooms de prijzen onnodig op en betalen consumenten voor een merknaam (lees: marketinguitgaven). Deze markten zijn vaak al jarenlang hetzelfde, businessmodellen zijn nooit opnieuw bekeken.

«De matrassenindustrie heeft zich de afgelopen twintig jaar nauwelijks ontwikkeld. De markt smeekte om verandering.» – James Cox, medeoprichter van Simba

James Cox en Steve Reid zijn in 2015 in Engeland gestart met Simba. Ze hebben de matrassenmarkt aandachtig geanalyseerd en het ei van Columbus gevonden. Onnodige schakels in de keten zijn verwijderd, de klant is centraal gesteld en er is slim gebruik gemaakt van de mogelijkheden van het internet. Het resultaat: consumenten kunnen bij Simba één type matras bestellen, dat wordt in een kleine doos thuisbezorgd en mag honderd dagen getest worden. Niet goed? Dan komt Simba het gewoon weer ophalen.

Internet start-up uit Engeland

Simba-oprichters Cox en Reid hebben de handen ineen geslagen met Andrew McClement. Hij werkt bij het gelijknamige familiebedrijf dat sinds 1979 garen levert aan bedrijven die matrassen produceren. Samen hebben ze een nieuw matras ontwikkeld dat geschikt is voor bijna elk type slaper. De jarenlange ervaring van McClement op het gebied van garen en matrassen gecombineerd met de ondernemersgeest van Cox en Reid heeft ertoe geleid dat Simba vanaf dag één een grandioos succes is.

Simba bestaat nu twee jaar en heeft al meer dan 70.000 matrassen verkocht in onder andere Engeland, Duitsland, Ierland, Nederland, IJsland, Frankrijk en Israël. De ambitie is om binnen twee jaar uit te breiden naar dertig landen. Het succes trekt investeerders aan. Zo hebben bijvoorbeeld Tom Reichman (die ook made.com groot maakte) en Richard Reed (een van de oprichter van innocent) geïnvesteerd in Simba. In totaal heeft Simba in verschillende rondes meer dan negentien miljoen euro aan investeringen opgehaald. Dit geld wordt gebruikt voor internationale expansie, verdere ontwikkeling van het matras en uitbreiding van het productportfolio.

Het matras

Een Simba-matras is een innovatief hoogstandje. Voor een zachte prijs: afhankelijk van de grootte van het matras betaalt de klant slechts vierhonderd tot maximaal duizend euro. Het matras bestaat uit vijf lagen waaronder visco-elastisch traagschuim en pocketveren. Een unieke combinatie die de eigenaar van het matras elke nacht zo’n 21 minuten extra slaap geeft. Het matras vormt zich naar je lichaam en is zo ontworpen dat twee mensen met een verschillend slaappatroon ongestoord naast elkaar kunnen slapen. Tot slot kan het matras vacuüm verpakt worden in een doos van slechts vijftig bij vijftig centimeter zonder enige beschadiging op te lopen.

Suscribirse al boletín de vacantes

Recibe cada semana en tu buzón las últimas vacantes de Top of Minds

  • Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.