Quin

Quin

Kun je digitaal op objectieve wijze vaststellen of iemand baat heeft bij een behandeling? Dit was een van de dingen die de founder van Quin, Bart Malenstein, zich vijf jaar geleden afvroeg. Deze vraag werd een digitaal project en in 2019 beantwoord met Quin, een zelfstandig bedrijf dat fysieke huisartsenpraktijken combineert met digitale services voor patiënten, huisartsen en specialisten.

Het Quin-platform
Het unieke concept van Quin is tweeledig, te beginnen met het Quin-platform. Dit platform koppelt de patiënt en de huisarts via een Quin-patiëntenapp en een huisartsenportaal aan elkaar. Vanuit de visie empowering patients with health information wil Quin door middel van digitale services patiënten meer regie in het zorgproces geven. In de app vinden ze onder andere hun medisch dossier, onderzoeksresultaten én kunnen ze bij klachten de symptoomchecker invullen voor 24/7 medisch advies van een arts. Zo krijg je als patiënt meteen te zien of een huisartsbezoek, dan wel online videoconsult, noodzakelijk is. Of juist niet.

Digitale zorgaanbieder met fysieke locaties: Quin Dokters
Het digitale aspect van Quin wordt gecombineerd met fysieke locaties in de vorm van Quin Dokters. De inzet van het platform helpt namelijk niet alleen de zelfregie van patiënten te verbeteren, maar ook de huisartspraktijken te ontlasten. Het bedrijf koopt huisartsenpraktijken om deze vervolgens via de integratie met het Quin-platform volledig digital first te maken. Met deze nieuwe digitale werkwijze kan de praktijk zich volledig focussen op het belangrijkste: het verlenen van de allerbeste patiëntenzorg.

Dit is Quin in een notendop, want deze vernieuwer in de zorgmarkt heeft nog heel veel meer in petto. Zo wordt er as we speak een proof of concept gebouwd voor nieuwe specialistische diagnostiek, waarmee de huisarts voortaan de diagnose en de indicatiestelling kan stellen. Zo worden patiënten niet onnodig naar het ziekenhuis verwezen.

Inmiddels is de Nederlandse uitrol van het bedrijf in volle gang. Binnen afzienbare tijd wil Quin vijftig Nederlandse Quin Dokters-praktijken (met in het totaal vijfhonderdduizend ingeschreven patiënten) te openen om vervolgens de stap naar het buitenland te maken. En met een succesvolle Series A-investeringsronde achter de rug heeft het bedrijf genoeg middelen om deze (door)ontwikkelingen snel te laten verlopen.

Suscribirse al boletín de vacantes

Recibe cada semana en tu buzón las últimas vacantes de Top of Minds

  • Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.