Larex

Larex

Over Larex

Larex, onderdeel van DIT Holding, is het beste te omschrijven als een bouw- en techniekbedrijf met het businessmodel van een interim-bureau. Het salesteam van Larex verkoopt, vanuit het kantoor in Deventer, capaciteit op projectbasis aan klanten actief in de bouw, industrie en installatie. Het recruitmentteam – met onder andere Poolse, Roemeense en Hongaarse native speakers – werft geschoolde vaklui binnen Europa (onder andere via social media), en haalt deze professionals binnen op basis van een telefonische kennismaking en screening. Dit team benadert voornamelijk vanuit Deventer de vakman in zijn thuisland, maar sinds kort gebeurt dit ook vanuit de eerste vestiging in Roemenië. Nadat de vakman is geworven gaat de operationele back-office van Larex aan de slag, om het verblijf in Nederland van a tot z te faciliteren. Hieronder vallen onder andere het efficiënt regelen van vervoer en huisvesting voor de werknemers, maar bijvoorbeeld ook alle fiscale en juridische aspecten die horen bij het werken buiten het thuisland. De vakman komt in dienst bij Larex en wordt door de salesteams verbonden aan projecten met een duur van een aantal weken of maanden. Larex is dus de daadwerkelijke werkgever en positioneert zichzelf ook als dusdanig. Deze dienstverlening garandeert flexibiliteit voor de opdrachtgever en zekerheid voor de werknemer. Momenteel heeft Larex circa 500 vakmannen in dienst.

De groei

Durfinvesteerder H2 Equity Partners heeft onlangs zijn investering in DIT Holding gecontinueerd, met als doel het bedrijf de komende jaren verder te laten groeien. De markt is zeer gunstig; de vraag naar gekwalificeerde vakmannen blijft de komende jaren toenemen. De tekorten van vakmannen in Nederland en de ruime beschikbaarheid in het buitenland resulteert in een enorm groeipotentieel.

Voor Larex zit de crux in het verder professionaliseren van de backbone in combinatie met commerciële scherpte. De finesse zit in het maximeren van kwalitatieve werving en de juiste balans tussen de commerciële ‘push’ en voldoende bezettingsgraad van de assets. Met het unieke en succesvolle business model van Larex is verdubbeling van de omzet goed mogelijk. De uitdaging zit in het juiste afstemmen van de commerciële, operationele en culturele complexiteit. De basis is op orde – nu is het tijd voor ‘from good to great’.

‘Onze vakmannen genieten van het werk, we hebben complexe projecten bij mooie klanten. Tegelijkertijd lijkt het hebben van een leuk sociaal leven buiten de zakelijke uren geen prioriteit voor de buitenlandse vakmannen. Ze halen eer uit de projecten, zijn blij met het geld dat ze in Nederland verdienen, maar ervaren het werken in Nederland toch als een extreme opoffering. Mijn droom is dat we dit veranderen, we gaan ook het sociale leven van de vakman ‘great’ maken.’ – Marcel van Kesteren, CEO DIT Holding

Suscribirse al boletín de vacantes

Recibe cada semana en tu buzón las últimas vacantes de Top of Minds

  • Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.