Imke Peters

Managing Consultant
  • 2014    Top of Minds Executive Search
  • 2010    Recruiter, The Boston Consulting Group

Imke Peters

Managing Consultant
  • 2014    Top of Minds Executive Search
  • 2010    Recruiter, The Boston Consulting Group

«Mijn carrière begon bij The Boston Consulting Group, waar ik veel mensen naar consulting toe bemiddelde. Ik zag ook dat consultants op een gegeven moment weer weggaan. Dat is meestal omdat ze niet langer aan de zijlijn willen staan maar zelf betrokken willen zijn bij de implementatie van hun adviezen. Ook de work/life-balance speelt vaak mee.

Ik vond het fascinerend dat consultants van alle niveaus overstappen naar de meest uiteenlopende functies, van Strategy tot Operations, en in zoveel diverse industrieën. Binnen BCG kon ik daar natuurlijk niet actief mee aan de slag, dus ben ik buiten gaan kijken – en dan kom je al heel snel bij Top of Minds uit. Top of Minds is een plek waar consultants naartoe gaan voor onpartijdig advies. De persoonlijke band met kandidaten en de focus op de lange termijn zijn essentieel.

De afgelopen jaren heb ik veel bedrijven in sectoren als Logistics, Manufacturing en Private Equity begeleid bij het onboarden van ex-consultants. Idealiter gebeurt dat met een brugfunctie of ‘landing spot’. Dat is een functie die inhoudelijk vergelijkbaar is met wat consultants gewend zijn te doen, bijvoorbeeld binnen Business Development, Corporate Strategy of een andere afdeling met een groot data-component. Dan kan zij/hij direct impact maken en ondertussen een netwerk binnen de organisatie opbouwen.»

No hay vacantes activas

Suscribirse al boletín de vacantes

Recibe cada semana en tu buzón las últimas vacantes de Top of Minds

  • Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.