FEST

FEST

Na haar Master Kunstgeschiedenis wilde Femke Furnée in 2013 haar eerste eigen appartement inrichten en ontdekte ze een gapend gat in de meubelmarkt. Want waar ga je eigenlijk naartoe als je klaar bent met de massaproductie van meubelboulevards, maar financieel nog niet toe bent aan de peperdure high-end designmerken? Op 26-jarige leeftijd startte Furnée daarom het interieurmerk FEST.

Inmiddels is FEST een goedlopend interieurmerk met een eigen designteam. De meubelcollectie wordt volledig in Europa geproduceerd, de meerderheid zelfs binnen Nederland. Het businessmodel baseert zich op de omnichannel-retailstrategie en is gericht op drie markten, namelijk: B2B (resellers), projectmarktinrichters (hotels/kantoren/restaurants) en consumenten (FEST winkels en webshop). Zo zijn de producten te koop bij Flinders en fonQ.nl, maar ook te zien bij saladebarketen SLA en co-workingspace The Wing in New York.

 

Van Londen tot Koeweit en van Japan tot Canada, FEST telt meer dan tweehonderd verkooppunten in twintig landen. Het merk heeft twee eigen winkels in Amsterdam, één in Utrecht, één in Antwerpen en de webshop www.festamsterdam.com. Dit zijn precies de kanalen waarop het merk zich het aankomend jaar concentreert. Het plan is om de komende jaren het aantal eigen winkels flink uit te breiden.

Naast de 2019-lijst van The Financial Times werd het bedrijf in 2017 en 2018 door het Financieele Dagblad al uitgeroepen tot FD Gazelle. Dankzij free publicity, beurzen, social media en jarenlang hard werken, staat er nu een stevig fundament. Samen met een resultaatgerichte Supply Chain Manager is de scale-up helemaal klaar voor een serieuze uitbreiding, schaalvergroting, internationalisering en professionalisering.

Suscribirse al boletín de vacantes

Recibe cada semana en tu buzón las últimas vacantes de Top of Minds

  • Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.