Head of E-commerce Eliza was here

Head of E-commerce Eliza was here

  • Marketing
  • Leisure
  • Rotterdam
  • Minimum of 10 years' experience
  • 2416 views
This vacancy is currently on hold. You can still apply. If the procedure continues we contact you

De reisbranche is flink opgeschud in 2020. Voor Eliza was here, onderdeel van Sunweb Group, betekent dit een versnelling van de strategische transformatie. Kernwoorden zijn klantcentrisch, datagedreven en resultaatgericht. Head of E-commerce Eliza was here is een nieuwe rol, met commerciële verantwoordelijk voor een van de belangrijkste pijlers voor groei binnen Sunweb Group.

Sunweb Group

Sunweb Group is een ondernemende touroperator die vakanties binnen Europa aanbiedt. Door organische groei te combineren met strategische acquisities heeft Sunweb Group haar toppositie binnen de Europese reisbranche stevig verankerd. De meeste medewerkers zijn gevestigd in Rotterdam, maar er zijn ook kantoren in Zürich, Girona, Antwerpen, Parijs en Kopenhagen.

Al sinds de Nederlandse ondernemer Joost Romeijn het bedrijf in 1991 oprichtte, is het businessmodel een platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengt. De business kan snel op- en afschalen in overeenstemming met de markt. Dat komt doordat Sunweb Group geen eigen assets zoals vliegtuigen of hotels heeft. Het belang daarvan is anno 2020 duidelijker dan ooit tevoren.

Sunweb Group verzorgt een breed scala aan pakketreizen met merken zoals Sunweb, Eliza was here, Primavera, GoGo en Bizztravel. Intern is de organisatie onderverdeeld in drie business units met ieder een eigen P&L: Sun, Ski en Eliza was here. Eliza was here organiseert reizen naar vakantieadressen weg van de massa, en weet hiermee jaar op jaar een groei te realiseren. Eliza was here richt zich op een specifiek segment middels effectieve, efficiënte marketing.

“Eliza was here wordt gerund door dertig toegewijde professionals. Onze gezamenlijke ambitie is om de komende vier jaar te viervoudigen, met behoud van de identiteit van het merk.” – Yuri Deutekom, Directeur Eliza was Here

De organisatie staat aan het begin van een professionaliseringsslag. Door een klantcentrische, datagedreven en resultaatgerichte werkwijze te verankeren, kunnen grote commerciële ambities gerealiseerd worden. In lijn met de transformatie werft Sunweb Group voor sleutelposities talent uit de top van de arbeidsmarkt om samen de reisorganisatie van de toekomst vorm te geven. Een voorbeeld hiervan is de aanstelling van Brenda van Leeuwen als Chief Digital Officer in februari 2020.

“Corona heeft alles versneld, vroeger bestaat niet meer. Juist tijdens lockdown zijn we doorgegaan te investeren in onze toekomst.” – Brenda van Leeuwen, Chief Digital Officer

Vacature: Head of E-commerce Eliza was here

De Head of E-commerce is verantwoordelijk voor de omzetdoelstellingen en het uitbouwen van het marktaandeel van het merk Eliza was here – de groeiparel binnen Sunweb Group. Zij/hij is een inspirerend leider voor het team van vier professionals en stuurt op het continu verhogen van conversie. De samenwerking met andere afdelingen – zoals de business units Sun en Ski, maar ook Brand, PR & Communication en Digital Channels – is nauw.

De Head of E-commerce rapporteert aan de Directeur Eliza was here, Yuri Deutekom. Zijn ambitie is om Eliza was here steviger op de kaart te zetten in de twee belangrijkste markten, te weten Nederland en België. De kansen om dit te realiseren zijn legio. Om er een paar te noemen:

  • Uitbreiding buiten de categorie vliegreizen – dus ook self-drive reizen en reizen binnen eigen land;
  • Uitbreiding naar minder zonnige (maar daarom niet minder interessante) bestemmingen zoals Ierland of Duitsland;
  • Dat de retentie al hoog is, betekent juist dat de groep reizigers die al eens met Eliza was here op avontuur geweest is nog veel kansen biedt voor verdere groei. Een klantcentrische aanpak is essentieel om dit te ontsluiten.

De Head of E-commerce bepaalt de e-commerce-strategie voor Eliza was here en ziet toe op de uitvoering door haar/zijn team. Het team bestaat uit een Website Manager, twee Online Advertising Specialists en een E-commerce Marketeer. Om het beste uit het team te halen en de conversie te verhogen, is de Head of E-commerce in staat om zowel coachend als sturend leiding te geven.

De Head of E-commerce werkt ook samen met de Brand Manager om de identiteit van het merk te bewaken en met de Head of Digital Channels om een naadloze merkbeleving te creëren met paid, owned en earned media, zowel off- als online. De samenwerking met counterparts van de business units Sun en Ski is essentieel om best practices uit te wisselen en tot een eenduidige, datagedreven werkwijze in de organisatie te komen.

Sunweb werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: