Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Technology Portfolio Director

Technology Portfolio Director

  • Strategy
  • Technology
  • Amersfoort
  • Minimum of 10 years' experience
  • 1441 views
This vacancy has been filled. Go to the VolkerWessels Telecom brandpage

VolkerWessels Telecom verzorgt het gehele traject rond de aanleg van hoogwaardige digitale infrastructuur gericht op connectiviteit. Het concern heeft een portfolio van vier techbedrijven van scale-upformaat. De Technology Portfolio Director creëert commerciële kansen voor deze bedrijven met ondersteuning, coaching en strategische sturing, versnelt hun groei en bouwt het portfolio verder uit.

Over VolkerWessels Telecom

VolkerWessels Telecom ontwerpt, bouwt en onderhoudt de bovengrondse en ondergrondse telecominfrastructuur waarmee toepassingen verbonden zijn die onze samenleving nodig heeft. De missie van het bedrijf is om leven en werken zo comfortabel mogelijk te maken. Hoe? Door total connectivity. Voor iedereen, altijd en overal, tot op de laatste vierkante centimeter. Van woningen en kantoren tot tunnels, stadions en de openbare ruimte.

Connectiviteit is onmisbaar. Wij vragen ons elke dag af hoe connectiviteit ons kan helpen met de uitdagingen van onze samenleving: mobiliteit, veiligheid, energie, gezondheidszorg en afvalstromen.” – Bas Verhoeven, CFO VolkerWessels Telecom

VolkerWessels Telecom maakt onderdeel uit van VolkerWessels, een toonaangevende, internationale bouwonderneming gericht op wonen, werken en mobiliteit. Het concern speelt een sleutelrol in de samenleving met projecten en diensten die duurzaam bijdragen aan de leefomgeving. VolkerWessels werkt volgens het principe ‘think globally, act locally’ en is met meer dan 130 lokale werkmaatschappijen actief in Nederland, het VK, Noord-Amerika en Duitsland.

De cultuur van VolkerWessels Telecom combineert het realisme van een bouwer met de creativiteit van een innovator. De techniek staat aan de basis van alle werkzaamheden, maar men kijkt voorbij de technische uitdagingen, zoals exploderend dataverbruik of het mobiele bereik in goed geïsoleerde gebouwen. De focus ligt namelijk altijd bij de eindgebruiker.

VolkerWessels Telecom bestaat uit vijf grote business units (Infratechniek, Service & Beheer, Netwerk Solutions, FttX en VWT Duitsland) en een technologiecluster bestaande uit innovatieve techbedrijven zoals Recognize, Hyrde, MapXact en een participatie in Parquery.  Kernactiviteiten van deze bedrijven zijn:

  • Recognize – is een softwareontwikkelaar die creatieve B2B-softwareoplossingen op maat bouwt. Daarbij maakt men onder andere gebruik van IoT, Machine Learning en Virtual Reality.
  • Hyrde – biedt Internet of Things-oplossingen aan. Men plaatst bijvoorbeeld slimme sensoren in gebouwen of past geolocatietechnieken toe op assets als auto’s, gereedschappen en verkeersborden.
  • MapXact – brengt met Mobile Mapping, 3D-scanners en grondradartechnologie de bodem in kaart. Dit is bijvoorbeeld belangrijk om graafschades te voorkomen tijdens de aanleg van ondergrondse leidingen.
  • Parquery – rust camera’s in de openbare ruimte uit met software die met behulp van AI inzicht geeft in mobiliteit en parkeren.

Vacature: Technology Portfolio Director

De Technology Portfolio Director laat de business in het technologiecluster van VolkerWessels Telecom groeien. Zo helpt de Technology Portfolio Director de MTs van de techbedrijven bij de uitwerking en de implementatie van hun plannen om hun groei te versnellen. Aan de hand van uitgebreide kennis over wat er speelt in de markt en binnen VolkerWessels stelt zij/hij zich op als sparringpartner en coacht, stuurt en verrijkt zij/hij hen met strategische inzichten. De Technology Portfolio Director zorgt ervoor dat de techbedrijven in het portfolio producten en diensten leveren die waarde creëren voor VolkerWessels Telecom, het gehele concern en de rest van de markt. Op specifieke thema’s zal de Technology Portfolio Director de techactiviteiten verdiepen om hands-on projecten te starten of versnellen, zoals bijvoorbeeld de uitwerking van een go-to-market-strategie en het ontwerpen van KPI-rapportages.

De Technology Portfolio Director is ook verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de connectiviteitsmarkt in Nederland, het identificeren van nieuwe commerciële kansen en deze inzichten vertalen naar de business. In deze rol geeft zij/ hij tevens vorm aan het technologiecluster om structureel invulling te geven aan de strategie van VolkerWessels Telecom, zoals het uitbouwen van benodigde expertises op het gebied van digitalisering en data-analytics. Vanuit deze verantwoordelijkheid krijgt zij/ hij de kans om via M&A het portfolio uit te breiden met interessante nieuwe technologische scale-ups.

Dit is een functie voor een echte hands-on ondernemer. Iemand die snel kan schakelen, actiegericht is, draagvlak weet te creëren, en het niet schuwt om zelf de uitvoering in te duiken als dat nodig is.” – Arjan ten Hove, CEO VolkerWessels Telecom

De Technology Portfolio Director rapporteert rechtstreeks aan de CEO en CFO van VolkerWessels Telecom. Samenwerking is in deze rol cruciaal. Zij/hij werkt niet alleen nauw samen met de MTs van de techbedrijven, maar bouwt ook hechte relaties op met de MTs van de business-units binnen VolkerWessels Telecom en met verantwoordelijken binnen VolkerWessels. 

 

Interesse?  

VolkerWessels werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op m
et Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Apply

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: