Senior Operational Teamleader

Senior Operational Teamleader

  • Operations
  • Consumer
  • Veghel
  • Minimum of 5 years' experience
  • 711 views
This vacancy has been filled. Go to the Mars vacancies brandpage

Om aan de groeiende vraag naar de wereldberoemde producten van Mars te voldoen, is de chocoladefabriek in Veghel non-stop actief. De Senior Operational Teamleader laat niet alleen de machines, maar ook het team soepel draaien.

Over Mars

Mars is een van de grootste spelers in de wereldwijde voedselindustrie. Wat in 1911 begint met een Amerikaanse moeder en haar zoon – Frank Mars – die in hun keuken zelf snoepjes maken, groeit uit tot een toonaangevend bedrijf met ruim 125.000 werknemers in tachtig landen. Met een innovatieve mindset is Mars leidend op het gebied van zoetwaren, snacks, drank en diervoeding, die het in meer dan honderd landen verkoopt.

In Nederland telt Mars 1.100 werknemers, waarvan het merendeel werkzaam is in de eigen chocoladefabriek in Veghel – tevens de grootste chocoladerepenfabriek ter wereld. Klanten als Ahold, Jumbo, Plus en bol.com optimaal bedienen: dat is de belangrijkste drijfveer voor medewerkers in alle lagen van de organisatie. De laatste jaren staan een nog sterker klantgerichte benadering en een datagedreven aanpak centraal. Als toonaangevend bedrijf focust Mars in samenwerking met vooraanstaande (r)etailers op duurzame groei in alle categorieën.

In het afgelopen jaar won Mars de Industributietrofee voor ‘Best gewaardeerde handelspartner in de categorie Zoetwaren & Snacks’. Een bevestiging van de klantgerichte, digitale mindset die Mars de onbetwiste best-in-class categoriepartner maakt. De medewerkers in de fabriek in Veghel werken verdeeld over vijf ploegen per productcategorie, met 100-125 medewerkers per ploeg. Door een toenemende vraag wordt de druk op de continuïteit met behoud van de kwaliteit steeds groter. Aan de Senior Operational Teamleader de taak om te zorgen dat de productie op de werkvloer vlekkeloos verloopt.

Vacature: Senior Operational Teamleader

De Senior Operational Teamleader is verantwoordelijk voor de volledige operationele performance van twee tot drie productielijnen. Zij/hij geeft leiding aan 30 tot 35 medewerkers die in shifts de operatie 24/7 draaiend houden. Dit betekent dat zij/hij het eerste aanspreekpunt is voor de productiemedewerkers en alle voorkomende obstakels op de werkvloer oplost. Daarnaast zorgt de Senior Operational Teamleader voor de afhandeling van eventuele incidenten of calamiteiten in de fabriek en stuurt zij/hij monteurs in de technische dienst aan. Samen met twee peer Senior Operational Teamleaders is zij/hij 24 uur per dag de eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van één van de vijf ploegen. Je rapporteert in deze rol aan de Manager Supply Chain, Esther Noij. Als Senior Operational Teamleader werk je in shifts met aansluitend twee ochtend-, twee middag- en twee avonddiensten.

Veiligheid, kwaliteit, efficiency en betrouwbaarheid staan centraal in alle dagelijkse werkzaamheden van de Senior Operational Teamleader. Voor elk van deze onderwerpen is zij/hij in de lead om te zorgen dat de bijbehorende KPI’s worden bewaakt en door het team opgevolgd. De Senior Operational Teamleader is verantwoordelijk voor de uitvoering van de supply chain-strategie van de organisatie en voor de vertaling van verbeterprogramma’s naar de praktijk van de werkvloer. Denk aan vernieuwingen op het gebied van datagedreven werken. De Senior Operational Teamleader treedt bovendien op de voorgrond bij procesverbeteringen en –optimalisaties en leidt projecten.

Onze operatie staat nooit stil en onze mensen dus ook niet. De Senior Operational Teamleader houdt niet alleen het werkproces continu in de gaten, maar heeft ook altijd een scherp oog voor de medewerkers.” – Esther Noij, Production Manager

De Senior Operational Teamleader maakt deel uit van het people-managementteam. Als leidinggevende binnen de supply-leadershipgroep vervult zij/hij een voorbeeldrol als vertegenwoordiger van een high performance teamcultuur. De Senior Operational Teamleader is het gewend om in hectische situaties een scherp overzicht te houden en snel te schakelen tussen verschillende onderwerpen. Zij/hij is een people manager in hart en nieren, die een goede balans tussen het persoonlijke en zakelijke belang weet te vinden. Daarbij is de Senior Operational Teamleader flexibel in de stijl van leidinggeven; zij/hij weet soepel een grote diversiteit aan medewerkers te leiden en effectief op verschillende situaties in te spelen.

Voor de toekomst zijn er voor de Senior Operational Teamleader diverse doorgroeimogelijkheden binnen Mars, een organisatie die continu in beweging is. Vanuit deze rol is er een mooi perspectief om in de toekomst een verdere ontwikkeling als supply chain manager te doorlopen.

 

Interesse?

Mars werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

Contact

Private: Dox Wijers Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: