Product Owner

Product Owner

  • IT
  • Health
  • Amsterdam, Remote
  • Minimum of 4 years' experience
  • 1957 views
This vacancy has been filled. Go to the Pro Parents brandpage

Met haar baanbrekende SaaS-platform heeft Pro Parents een duidelijke missie: de werkgeverszorg voor (aanstaande) ouders verbeteren. Na een succesvolle designsprint en usertests bij bestaande klanten is het aan de Product Owner om het healthtech-platform daadwerkelijk te ontwikkelen.

Over Pro Parents

Pro Parents is geen onbekende als het gaat om het ontwikkelen van prijswinnende zorginnovatie binnen de bedrijfsgezondheidszorg. In 2016 creëert het bedrijf het eerste wetenschappelijk onderbouwde offline programma dat aanstaande en werkende ouders ondersteuning biedt. De ingezette digitalisering is een waardevolle aanvulling op het offline repertoire en zorgt voor de juiste zorg op het juiste moment. Aanstaande en werkende ouders krijgen rechtstreeks toegang tot gepersonaliseerde informatie, tools en kunnen 24/7 met één druk op de knop contact opnemen met de juiste zorgprofessional.

Pro Parents Employer Family Solution is een health tech-platform bestaande uit zowel een app voor ouders als een dashboard voor leidinggevenden en HR. Via de app krijgen jonge ouders toegang tot content over ouderschap en het combineren van werk en gezin. Ook kunnen ze direct via de chat hun vragen stellen aan de juiste gecertificeerde zorgprofessionals of met hen een afspraak maken. Het dashboard helpt leidinggevenden bij het ondersteunen van jonge ouders in hun team en geeft HR inzicht in de begeleiding. Dit geeft HR real time-inzicht in de performance van de organisatie en het monitoren van diversiteits & inclusie-doelstellingen. 

De combinatie van werk en zorg plus het behouden van talent zijn belangrijke thema’s voor moderne en wendbare werkgevers. Toonaangevende bedrijven als BDO en bol.com zijn al fan van Pro Parents, en dit is precies de beoogde klant waar het prijswinnende B2B-concept zich in deze fase op richt: grootzakelijke werkgevers. Pro Parents is gefinancierd door een ervaren health tech-fonds en een syndicaat van informele impactinvesteerders, waardoor de thought leader op het gebied van werkend ouderschap inmiddels voldoende middelen heeft om op te schalen. De ambitie is om vanuit het huidige klantportfolio volledig te transformeren tot een tech first-business. 

Vacature: Product Owner

De Product Owner heeft een zichtbare impact op de digitalisering van Pro Parents. Dit doet zij/hij door het ontwikkelen en blijvend optimaliseren van een state-of-the-art healthtech-product dat jonge (aanstaande) ouders ondersteuning biedt voor, tijdens en na de geboorte en de terugkeer naar werk. De eerste 1000 dagen van een kind blijken namelijk bepalend voor de rest van het leven. Door werknemers tijdens deze periode goed te begeleiden, bouwen werkgevers mee aan een duurzame toekomst voor de volgende generatie. De Product Owner pakt het volledige eigenaarschap op zich om het innovatieve SaaS-platform samen met de rest van het team vorm te geven. 

Afhankelijk van de situatie van de ouder(s) is de content in zowel de app als het platform anders en dus heeft het product intelligentie nodig. De designsprint en usertests bij klanten zijn inmiddels afgerond, dus nu is het tijd voor de Product Owner om het platform samen met het tech-team en Head of Product op te bouwen. Zo voltooit en communiceert zij/hij de productvisie voor de komende twee jaar, distilleert hieruit de bijbehorende productroadmap, vult en prioriteert de backlog en managet op wekelijkse basis de agile-deliverables. 

Om het allerbeste resultaat te bereiken, werkt de Product Owner dagelijks op een geheel agile wijze samen met de Head of Product – aan wie zij/hij ook rechtstreeks rapporteert – en het tech-team. Zij/hij creëert een optimale ervaring in zowel de klant- als de gebruikersreis, zet gebruikerstesten in voor het creëren van waardevolle productoplossingen, en houdt nauw contact met de externe tech-partner voor o.a. het bijhouden van mijlpalen en KPI’s. Naast systematisch te werk gaan en oog voor detail hebben, is de Product Owner ook in staat om op de juiste momenten het gaspedaal flink in te trappen. 

Pro Parents biedt de zakelijke knowhow om de veelbelovende innovaties met succes te vertalen in klantwaarde voor onze eindgebruikers, en de business aanzienlijk te laten groeien.” Anouk Piening, Head of Product

Al met al snapt de Product Owner wat de wensen en grenzen zijn aan een healthplatform en kan hierin goed adviseren. Het hebben van ervaring met platforms binnen een healthtech-organisatie is daarom een pre. Zij/hij spart regelmatig met de CEO en Head of Product over nieuwe concepten en vertaalt deze met gemak zelfstandig naar een strakke executie. Maar dit is nog niet alles. Waar Pro Parents nu werkt met een extern productteam, komt hier op termijn een intern productteam voor in de plaats. En de Product Owner wordt het vaste baken in dit avontuur. Zij/hij bouwt het interne productteam mede op, laat het groeien en stuurt het op coachende wijze aan. Naar mate er meerdere Product Owners komen, zal deze rol uiteindelijk doorgroeien naar Lead Product Owner. 

In het kader van practise what you preach is Pro Parents het toonbeeld van een Family Friendly Firm. Bij goed werkgeverschap hoort flexibiliteit en dus werkt de Product Owner 28 tot 32 uur. Zij/hij beslist zelf over de vakantiedagen en remote werken is eerder regel dan uitzondering. Net als openlijk praten over het gezin, kinderen of een kinderwens. Ook de korte lijnen en de nodige humor zorgen ervoor dat de Product Owner terechtkomt in een ongedwongen, ruimdenkende werkomgeving mét een snelle workflow. En als kers op de taart komt de Product Owner ook in aanmerking voor aantrekkelijke aandelenopties.

 

Interesse? 

Pro Parents werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com 
om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: