Portfolio Leadership Development Program 2021

Portfolio Leadership Development Program 2021

  • Consulting Exit
  • Private Equity
  • Verschillende standplaatsen
  • Minimum of 5 years' experience
  • 6245 views
This vacancy has been filled. Go to the HAL Investments brandpage

Een jaar geleden lanceerde HAL Investments het eerste carrièreprogramma in de markt om naar een leidinggevende positie binnen een Private Equity Portfoliobedrijf toe te groeien. Een unieke carrièrekans voor professionals met een track record in consulting of het bedrijfsleven. De eerste lichting is inmiddels een bewezen succes. Daarom kan de tweede lichting op korte termijn starten.

Over HAL Investments

HAL Investments is een internationale investeringsmaatschappij gevestigd in Rotterdam. HAL investeert voor de lange termijn in succesvolle bedrijven om deze te helpen met verdere groei. Autonomie van de ondernemingen is daarbij het uitgangspunt, maar er wordt wel nauw samengewerkt met de directies van de portfoliobedrijven om hen te helpen bij waardecreatie. In 2020 ging HAL Investments met een aantal portfoliobedrijven van start met het Porfolio Leadership Development Program (LDP) om een gezamenlijke pijplijn op te bouwen voor toekomstig leiderschap.

“Ik combineer het tastbare graag met het strategische. Het Leadership Development Program bood mij een strategischere uitdaging binnen een sector die ik goed ken. Natuurlijk greep ik die kans met beide handen aan.”

Dirk de Boer deed het technische traineeship van Van Oord en werd daar Business Controller / Finance Transformation Program. In 2020 deed hij mee aan het LDP. Zijn eerste project was bij Atlas Professionals, het tweede bij MUNT Hypotheken, en nu is hij opnieuw actief bij Atlas.

Portfolio Leadership Development Program

Het porftolio van HAL Investments bestaat uit middelgrote tot grote bedrijven met een sterk groeipotentieel dat verzilverd kan worden door toevoeging van strategisch vermogen. Op managementniveau betekent dat veel people management, hands-on productontwikkeling, direct klantcontact, allerhande operationele issues en tegelijkertijd schakelen op hoog abstractieniveau met de directies.

Goed management is een schaars goed en een bottleneck voor groei. Management van portfoliobedrijven is een vak apart –  ervaring bij een corporate is bijvoorbeeld niet de juiste opleiding voor een middelgroot bedrijf en consulting is te hands-off. Omdat de spot-on training ontbrak, hebben HAL Investments en haar portfoliobedrijven zelf het heft in handen genomen met een eigen Portfolio Leadership Development Program. De eerste lichting is inmiddels een jaar bezig, met groot succes.

“Tijdens mijn eerste project heb ik een lijst gemaakt van barrières waar vestigingen van TABS tegenaan lopen, waar ze zelf niet veel aan kunnen doen. Vervolgens heb ik de grootste barrières centraal opgelost.”

Sanne Hettema startte haar carrière als Strategy Consultant bij Strategy& en was Head of Development van Stichting Nieuw Thuis Rotterdam voor ze in 2020 meedeed aan het LDP. Inmiddels is ze Chief of Staff bij portfoliobedrijf TABS.

Roulatie & perspectief

Gedurende twee jaar rouleren deelnemers op projectbasis tussen portfoliobedrijven. Projecten duren gewoonlijk tussen de 6 en 18 maanden en voegen direct waarde toe aan de business. Zo maken deelnemers tijdens het programma kennis met meerdere organisaties en managementteams.

Zowel de portfoliobedrijven als de deelnemers ervaren het programma als een groot succes. De eerste lichting heeft inmiddels al meerdere vaste aanstellingen opgeleverd, en de werving voor de tweede lichting wordt nu gestart. Kandidaten kunnen zich via Top of Minds inschrijven.

“In mijn laatste project dacht ik mee over kwaliteitsverbetering van de operatie van MUNT Hypotheken. Daar was de klik zo goed dat MUNT mij een vaste aanstelling heeft aangeboden. Ik stuur de gehele operatie aan: Als je een hypotheek bij MUNT aanvraagt, loopt dat via mijn mensen.”

Remko Wiesman startte zijn carrière bij BCG voor hij in 2020 meedeed aan het LDP. Inmiddels is hij Manager Operations van MUNT Hypotheken.

Coachingsprogramma

Het Leadership Development Program is een unieke samenwerking tussen HAL Investments en haar portfoliobedrijven. De investeerder verzorgt een coachingsprogramma om de ontwikkeling van de deelnemers te versnellen. Het coachingsprogramma bestaat uit de volgende elementen:

  • Hiring Manager: dagelijkse aansturing en coaching vanuit het management van het  portfoliobedrijf waar je geplaatst bent.
  • Externe Mentor: een ervaringsexpert vanuit het HAL-netwerk om 1-op-1 mee te sparren over concrete business vragen.
  • Peer Coaching/intervisie: themadagen met alle deelnemers van het Leadership Development Program.
  • Trainingsmodules over relevante onderwerpen zoals Personal Strengths Development, Impactful Influencing, Managing Stress & Energy, Leading Stakeholders.

 

Interesse? 

HAL Investments werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters op imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Imke Peters Apply

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: