Operations Director

Operations Director

 • General Management
 • Private Equity
 • Amsterdam
 • Minimum of 6 years' experience
 • 1096 views
This vacancy has been filled. Go to the Normec brandpage

Kandidaatprofiel*

 • Technische achtergrond
 • Meer dan 6 jaar werkervaring
 • Operationeel
 • Strategisch
 • Peoplemanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan honderd procent van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij zestig procent doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download full job spec

Met de veiligheidsopleidingen van Normec Inrush kunnen professionals met de juiste kennis en vaardigheden werken aan elektrotechnische installaties. Belangrijk in een tijd van elektrische voertuigen, windmolenparken en zonneweides. Het trainingsbureau – onderdeel van Normec Group – heeft ambitieuze groeiplannen. Het is aan de Operations Director om die te realiseren en het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Over Normec Inrush

De elektrificatie van de maatschappij groeit exponentieel en is een belangrijke route naar een fossielvrij leven. Met elektrotechnische veiligheidstrainingen zorgt Normec Inrush dat haar klanten hier veilig en kundig in mee kunnen gaan. Het trainingsbureau is de eerste keus voor meer dan 250 bedrijven, waaronder Shell, Engie, Air Liquide, Vattenfall, Stedin en Tata Steel.

Normec Inrush verzorgt een breed spectrum aan veiligheidsopleidingen in laag- en hoogspanning voor ruim 2.500 cursisten per jaar. De cursussen combineren theorie en praktijk en worden georganiseerd op eigen locaties, gastlocaties of bij klanten. Deelnemers kunnen als onderdeel van hun opleiding ook direct een gecertificeerd veiligheidsexamen afleggen bij een gerenommeerd examenbureau. In de markt staat Normec Inrush met name bekend om haar hoge kwaliteit en flexibiliteit in organisatie en planning.

“We zitten midden in een stroomversnelling. Onze samenwerking met Normec Group – bijvoorbeeld op commercie en marketing – heeft ons laten zien hoeveel potentie we hebben en heeft ons de middelen gegeven om die potentie waar te maken.” – René Arends, Directeur Normec Inrush

Sinds december 2020 is Normec Inrush onderdeel van Normec Group, de nummer een op het gebied van testen, inspecteren, certificeren en compliance. Mede door de betrokkenheid van Normec Group – en de PE-partij achter het bedrijf – zijn de groeidoelstellingen voor Normec Inrush ambitieus. Om de komende jaren flinke stappen te zetten, werkt het trainingsbureau onder andere aan het uitbreiden van de pool van docenten (nu vijftien met een grote flexibele schil) en het aantal trainingslocaties.

Vacature: Operations Director

Normec Inrush loopt als een trein. Sterker nog, het bedrijf ziet meer kansen dan het op dit moment op kan pakken. De Operations Director zorgt ervoor dat Normec Inrush haar groeipotentieel maximaal kan benutten. Zij/hij brengt vernieuwing en leidt projecten die de business vergroten. De Operations Director werkt daarin nauw samen met de Directeur van het bedrijf en met stakeholders vanuit Normec Group. Ook krijgt zij/hij de mogelijkheid om te participeren.

“We gaan zo goed dat het voor mij alleen steeds lastiger wordt om het bedrijf te leiden. Daarom is de toevoeging van een Operations Director zo belangrijk. Zij/hij geeft ons de ruimte om vol in te zetten op groei.” – René Arends, Directeur Normec Inrush

De functie van Operations Director is nieuw binnen Normec Inrush. Dat betekent dat zij/hij deels zelf de focus van de rol mag bepalen. De Operations Director krijgt daarmee de ruimte om initiatief te nemen en eigen projecten op te pakken. Het resultaat is een erg diverse functie met veel uitdaging.

Onderwerpen die nu relevant zijn voor Normec Inrush en waar de Operations Director zich op kan richten, zijn bijvoorbeeld:

 • Kwaliteit – het evalueren en verbeteren van lesprogramma’s, materialen en het online aanbod, en het aantrekken van nieuwe, goede docenten.
 • Rapportages – het opzetten van een slim en efficiënt rapportageproces, zowel binnen Normec Inrush als richting Normec Group.
 • Commercie – het werven van nieuwe klanten, bestaande klanten up-sellen en cross-sell realiseren met andere onderdelen van Normec Group.
 • Locaties – het uitbreiden van het aantal leslocaties, zowel door bestaande locaties te vergroten als door nieuwe, strategisch gelegen locaties op te zetten.
 • IT – het implementeren van nieuwe IT-systemen, bijvoorbeeld voor planning, administratie en facturering.

De Operations Director werkt – behalve met de Directeur – ook nauw samen met de docenten en het administratieve team van zo’n zes medewerkers. Zij/hij neemt hen mee in de veranderingen en betrekt hen bij de projecten die hun werkgebied raken. De Operations Director leert zo het bedrijf door en door kennen, versnelt de groei en neemt steeds nadrukkelijker een leidinggevende rol op zich.

 

Interesse?

Normec Inrush werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Operations Director Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: