Marketing Manager

Marketing Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Published on: 03 March 2022
 • Minimum of 8 years' experience
 • 980 views

Kandidaatprofiel*

 • 8+ jaar werkervaring
 • Ervaring met off- en online marketing
 • Kennis van abonnementsmodellen
 • Leidinggevende ervaring
 • Ondernemend
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Fit For Free (zusterbedrijf van SportCity) is met 92 vestigingen en 250 duizend leden een van de grootste sportschoolketens van Nederland. Toch zijn de groeidoelstellingen onverminderd ambitieus. Als verantwoordelijke voor alle marketingactiviteiten van Fit For Free heeft de Marketing Manager een centrale rol in die plannen. Een uitdagende functie met veel zichtbaarheid en impact.

Over Fit For Free

Fit For Free is dé sportclub waar iedereen welkom is. De fitnessketen enthousiasmeert mensen om fit en gezond te worden én te blijven. Of het nou gaat om sterker worden, conditie opbouwen, samen gezellig bewegen, of gewoon een praatje maken, het kan er allemaal. Bij de 92 clubs van Fit For Free kunnen de leden onbeperkt trainen en groepslessen volgen. Met ruime openingstijden, betrokken teams in de lokale clubs, een handige app, verschillende abonnementsmodellen en kwalitatieve fitnessapparatuur maakt het bedrijf sporten voor iedereen toegankelijk.

Nu fitnessclubs na de lockdowns weer volledig operationeel zijn, zet Fit For Free in op groei. In eerste instantie in ledenaantal, op termijn mogelijk ook met nieuwe locaties.

Vacature: Marketing Manager

De Marketing Manager zet het merk Fit For Free onderscheidend neer. Zij/hij is verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten (waaronder campagnes op nationaal en lokaal niveau, e-mailcampagnes, de website, online marketing en marketingsupport voor de clubs) en zorgt daarmee voor herkenbare en eenduidige aanwezigheid in de markt. De Marketing Manager brengt het merk tot leven en realiseert zo merkvoorkeur en ledengroei.

De Marketing Manager stuurt een team aan met daarin CRM, online, social, copy en vormgeving. Zij/hij rapporteert aan de Managing Director en werkt intensief samen met BI, klantenservice, de Regio Coaches, de Marketing Manager van SportCity, de directieleden en met verschillende bureaus.

“We hebben een turbulente tijd achter de rug die vroeg om snelle, ad hoc beslissingen en acties. De Marketing Manager brengt ons nu – met structuur en strategie – terug naar de middellange termijn. Daarnaast is zij/hij pragmatisch en pakt ook zelf operationeel veel op.” – Bram van Dijk, Managing Director Fit For Free

Iedere Fit For Free-club heeft een eigen identiteit. De Marketing Manager speelt daarop in door de marketing lokaal in te richten en zo aan te laten sluiten bij de bezoekers en doelgroepen van de clubs. Hiervoor werkt zij/hij samen met de Regio Coaches en Club Managers. In haar/zijn plannen baseert de Marketing Manager zich op inzichten vanuit de locaties en benut zij/hij data (onder andere omzet, ledenaantal en conversie) om te identificeren wat er waar en wanneer nodig is.

Enerzijds heeft de Marketing Manager de praktische en operationele verantwoordelijkheid om de marketinguitingen uit te werken en te implementeren. Anderzijds is zij/hij ook verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitvoeren van de overkoepelende merk- en marketingstrategie die richting en structuur geeft aan het team en de rest van de organisatie. Een mooie combinatie met veel zichtbaarheid en impact.

 

Interesse?

Fit For Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Max Tasseron Apply
Apply for this function

Marketing Manager

 • Please share your resumé or the URL of your LinkedIn profile
 • Max. file size: 31 MB.

Subscribe to our job alerts

Receive our latest job opportunities every week

 • So we can send you a personalized newsletter.