Interim Head of Innovation

Interim Head of Innovation

  • Interim
  • Consumer
  • Soesterberg
  • Minimum of 5 years' experience
  • 534 views
This vacancy has been filled. Go to the Alpine Hearing Protection brandpage

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 5 jaar ervaring
  • Met projectmanagement / R&D / Industrial Design
  • Organisatorisch sterk
  • Verbinder

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download full job spec

Alpine Hearing Protection is internationaal marktleider op het gebied van premium gehoorbescherming. Festivalgangers, mottorrijders, zwemmers, reizigers en baby’s gebruiken de producten van deze Nederlandse scale-up. De Interim Head of Innovation is verantwoordelijk voor het uitrollen van verschillende innovatieprojecten.  

Over Alpine Hearing Protection

Alpine Hearing Protection heeft een missie: zorgen dat de hele wereld blijvend kan genieten van muziek en andere geluiden. Het gehoor beschermen is daarvoor cruciaal. Alpine is al enkele jaren marktleider in Europa, en hard op weg om die status ook in de VS te veroveren. De Nederlandse scale-up ontwikkelt en verkoopt premium gehoorbeschermingsproducten zoals de Partyplug, Musicsafe, Sleepsoft en Motosafe – zowel generiek als high end op maat gemaakt. Deze innovatieve, mooie producten ontwikkelt Alpine in samenwerking met haar partners.

In 2018 is Private Equity-fonds Vendis Capital in het bedrijf gestapt, met een enorme boost in (financiële) slagkracht, ambitieniveau en flinke internationale groei tot gevolg. De ambities zijn hoog: de komende jaren wil Alpine het beste en grootste merk in gehoorbescherming ter wereld worden.  

Alpine heeft klanten in verschillende sectoren. Zo kopen grote winkelketens als Ahold, Boots en Watson gehoorbeschermingsproducten bij Alpine. Maar ook concertzalen als Ziggo en AFAS Live, sportevenementen (Formule 1 en Moto GP) en vrijwel alle grote festivals kloppen bij het bedrijf aan. De producten worden verkocht op festivals en events en via internationale audicienketens, drogisterijen en platforms zoals Amazon en bol.com.  

Korte functieschets: Interim Head of Innovation

Opdracht: Het ontwikkelen, vormgeven en uitvoeren van een vijftal projecten, van briefing tot frozen prototype. Gedurende het hele proces onderhoudt de Head of Innovation contact met leveranciers en partners, en monitort zij/hij nauwgezet de voortgang van elk project. Ook zorgt de Head of Innovation – in samenwerking met een collega – dat aan alle juridische en compliance-voorwaarden wordt voldoen. Zij/hij houdt de CEO en de rest van Alpine Hearing Protection op de hoogte van ontwikkelingen van de projecten en rapporteert over de kosten.   

Domein: Consumer Goods & Innovation 

 

Interesse?  

Alpine Hearing Protection werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman
 via daan.bouman@topofminds.com  om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Interim Head of Innovation Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: