Head of Finance & Operations

Head of Finance & Operations

 • Finance
 • Energy
 • Amsterdam
 • Published on: 23 August 2021
 • Minimum of 5 years' experience
 • 1042 views
This vacancy has been filled. Go to the The Sustainables brandpage

Kandidaatprofiel*

 • 5+ jaar werkervaring
 • Ervaring met operationele processen en finance 
 • Affiniteit in een scale up omgeving
 • Zelfstarter
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet..

 

 

Een beter klimaat begint onder andere met energiezuinige, duurzame woningen. The Sustainables en dochteronderneming homeQgo werken aan hun gezamenlijke missie om het verduurzamen van particuliere woningen makkelijker te maken en daarmee de energietransitie van de woningmarkt te versnellen. Door de organisatie optimaal te professionaliseren, zorgt de Head of Finance & Operations ervoor dat die ambitie waargemaakt kan worden. 

Over The Sustainables en homeQgo

De verdeling tussen The Sustainables en homeQgo is helder: de verantwoordelijkheid voor het IT-platform, inclusief alle core-functionaliteiten om op afstand berekeningen te doen en geavanceerd energetisch advies te geven, ligt bij The Sustainables. Dochteronderneming homeQgo is verantwoordelijk voor de customer journeys en klantpropositie, inclusief operationele ondersteuning door een team met energieadviseurs. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat de organisatie alles in huis heeft om huiseigenaren vanaf de eerste oriëntatie via een persoonlijk advies en een op maat gemaakte offerte, richting een duurzame installatie te begeleiden. Dat traject is volledig in lijn met de doelstelling van The Sustainables en homeQgo: positieve impact hebben op de klimaatproblematiek door de energietransitie van bestaande woningen te versnellen. Sinds Rabobank vorig jaar een meerderheidsbelang in de gezamenlijke scale-up verwierf, namen de groeiambities en slagkracht alleen maar meer toe.

Woningeigenaren willen vaak wel verduurzamen, maar uitvinden wat daar precies voor nodig is, hoe dat aan te pakken en wie de verduurzaming kan uitvoeren, vergt flink wat uitzoekwerk. Dat is waar het platform van The Sustainables en homeQgo een oplossing voor bieden. Met dank aan een slim adviesalgoritme en geavanceerde 3D-modellen van elke woning in Nederland, kan het platform van The Sustainables consumenten objectief adviseren over de beste mogelijkheden om een woning te verduurzamen. Via homeQgo ontvangt diezelfde consument vervolgens direct verschillende offertes van aangesloten installateurs. De ultieme customer journey voor woningverduurzaming – die continu geoptimaliseerd wordt – waarin de consument van A tot Z bediend en ontzorgd wordt-dat is waar homeQgo en The Sustainables dagelijks aan werken

De afgelopen tien jaar sloten verschillende toonaangevende klanten – waaronder banken, verzekeraars, hypotheekverstrekkers en energiebedrijven – zich bij het IT-bedrijf aan. Door gebruik te maken van het high-tech-platform kunnen deze partijen hun klanten helpen op een schaalbare, efficiënte manier de stap naar een duurzame woning te zetten.

De customer journey en de techniek achter het platform perfectioneren en mooie, nieuwe klanten werven: dat zijn voor The Sustainables en homeQgo prominente speerpunten. Door de interne organisatie met bijbehorende structuren, processen, cultuur en checks and balances verder te professionaliseren en door te ontwikkelen, speelt de Head of Finance & Operations een cruciale rol in het waarmaken van de ambities.

Vacature: Head of Finance & Operations

De Head of Finance & Operations heeft een glashelder doel voor ogen: organize for success. Zij/hij zorgt ervoor dat alle processen, systemen en checks & balances in place zijn om optimalisatie en opschaling van de organisatie te realiseren. Als een proces niet optimaal werkt, weet de resultaatgedreven Head of Finance & Organisatie dat met een hands-on benadering om te buigen. Met als resultaat: een interne organisatie die staat als een huis, en systemen en processen die de kwaliteit die bij een winnend platform horen, waarborgen.

De scope van de werkzaamheden beslaat elk aspect van het runnen en opbouwen van een organisatie, waaronder HR, admin & finance, contractmanagement, risk & compliance, teambuilding en (project)operations. Op al deze terreinen kan de Head of Finance & Operations uit de voeten en verbeterprojecten coördineren. Zij/hij kijkt met een kritische blik naar huidige organisatieprocessen en -structuren en bepaalt wat beter zou kunnen. En zet vervolgens zaken in gang om die verbetering te realiseren.

Het betrekken van externe specialisten en het onboarden van nieuwe collega’s horen bij de dagdagelijkse taken van de Head of Finance & Operations. Dat maakt de rol heel breed en dynamisch, en tegelijkertijd een die om een uitgesproken multi-inzetbaar, all-round type vraagt. De Head of Finance is onderdeel van het managementteam van The Sustainables/homeQgo en rapporteert direct aan CEO Paul

De rol is een geweldige kans voor een gedreven Head of Finance & Operations die graag in een ambitieuze, duurzame scale-up met mooie klanten werkt. Een proactieve teamplayer die graag stappen richting een nóg succesvoller bedrijf en een duurzamere toekomst zet.

Door geavanceerde technologie en diepgaande kennis van duurzame energieoplossingen te combineren met optimale klantreizen, bereiken The Sustainables en homeQgo miljoenen consumenten. Zo leveren we een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van woningduurzaamheid.” – Paul van den Hout, CEO

 

Interesse?

The Sustainables/homeQgo werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via
vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Vivian Linker Apply

Download full job profile (PDF)

Download job profile
Volgende vacature
Head of MarketplacesPink Gellac

Subscribe to our job alerts

Receive our latest job opportunities every week