Business Intelligence Manager

Business Intelligence Manager

 • Analytics
 • Consumer
 • Dutch fluency required
 • Bunnik
 • Published on: 12 August 2021
 • Minimum of 5 years' experience
 • 445 views
This vacancy has been filled. Go to the Vrumona brandpage

Kandidaatprofiel*

 • 5+ jaar werkervaring
 • Bijvoorbeeld in Category Management, Revenue Management of Consulting binnen FMCG
 • Analytisch (ervaring met Nielsen en GFK)
 • Commercieel
 • Communicatief

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

 

 

Vrumona heeft een missie: ‘goed en gezond drinken voor iedereen’. De organisatie wil een bijdrage leveren aan een wereld waarin een gezondere levensstijl en duurzaamheid hand in hand gaan. De Business Intelligence Manager vertaalt de schat aan (complexe) data naar heldere inzichten en profileert zich proactief als adviserende business partner voor de commerciële afdeling en het Management Team. 

Over Vrumona

Met de merken Royal Club, Pepsi, 7UP, Rivella, Sourcy, Crystal Clear, Ranja, SiSi en Sourcy Vitaminwater opereerde Vrumona – onderdeel van Heineken – de laatste jaren zeer succesvol in de frisdrankmarkt. Haar sterke focus op suikervrije (fris)dranken speelde daar een significante rol in.

Die focus is in lijn met de missie van Vrumona: bijdragen aan een wereld waarin iedereen goed en gezond drinkt. Die ambitie weerklinkt in talloze innovaties in het aanbod, evenals in de medewerkers van Vrumona. Zij zetten zich dagelijks in om commercieel optimaal te presteren, maar koesteren ook de intrinsieke wens om de wereld van frisdrank gezonder, beter en duurzamer te maken. Ondernemerschap, een sterke drive en een langetermijnvisie die verder gaat dan alleen financieel gewin, zijn kenmerkend voor Vrumona en haar medewerkers.

De frisdrankmarkt is uiterst dynamisch en complex te noemen. Vrumona is continu op zoek naar de optimale inzet van haar marketingmiddelen, waaronder campagnes, producten, verpakkingen en promoties. Daarvoor kan de organisatie putten uit een breed scala aan data, afkomstig van verschillende bronnen. Aan de Business Intelligence Manager om uit al deze data heldere inzichten te destilleren en deze op minstens zo heldere, praktisch toepasbare wijze uit te dragen binnen de organisatie.

Vacature: Business Intelligence Manager

De Business Intelligence Manager speelt een sleutelrol binnen Vrumona. Diepgaande kennis van Nielsen/IRI, GfK en Media Analytics is de basis; bevindingen en inzichten helder doorvertalen naar inzichtelijke analyses en rapportages een minstens zo belangrijke vervolgstap. De actionable insights die de Business Intelligence Manager aandraagt, stellen Vrumona in staat om de juiste beslissingen te nemen over hoe de marketingmix het meest efficiënt uitpakt en derhalve de juiste commerciële keuzes te maken.

Datagedreven mediacampagnes
De rol van de Business Intelligence Manager houdt niet op bij het aanleveren van scherpe analyses en praktische inzichten. Integendeel: zij/hij is ook nauw betrokken bij het inrichten en uitrollen van datagedreven mediacampagnes. In samenwerking met de verantwoordelijke mediamanager speelt de Business Intelligence Manager onder meer een belangrijke rol bij het in kaart brengen van relevante data, het segmenteren van klantgroepen en de effectanalyse na afloop van de campagne.

Technisch en strategisch
Naast technische en analytische skills, zijn communicatieve vaardigheden en strategisch inzicht heel belangrijk in deze rol. De Business Intelligence Manager treedt proactief naar voren als adviseur die de organisatie wijst op kansen en uitdagingen. Zij/hij claimt ownership over data-storytelling, en adviseert de organisatie – tot in de boardroom – over datagedreven inzichten, gekoppeld aan strategische adviezen om te borgen dat Vrumona haar leidende positie in de frisdrankcategorie behoudt.

De Business Intelligence Manager maakt onderdeel uit van het marketingteam en werkt in de dagelijkse praktijk samen met de verschillende commerciële disciplines. Zij/hij rapporteert direct aan Jan-Maarten Zandbergen, Head of CMI & Media.

De ideale kandidaat is een analytisch fenomeen met ijzersterke communicatieve vaardigheden. Zij/hij scheidt moeiteloos hoofd- van bijzaken en kan heel goed prioriteiten stellen. Een achtergrond in FMCG is onontbeerlijk, net als kennis van Nielsen/IRI en bijbehorende software. Ervaring met (marketing mix) modelling en/of revenue management is ook van belang. Tot slot mogen een nieuwsgierig brein, een daadkrachtige aanpak, goede beheersing van het Engels en plezierige sociale vaardigheden niet ontbreken.

De Business Intelligence Manager beschikt over de technische expertise om de juiste inzichten uit de data te destilleren én over de communicatieve skills en de daadkracht om deze proactief naar de brede organisatie uit te dragen. Juist die combinatie van het technische en het strategische maakt deze rol naast uitdagend, zo enorm waardevol voor Vrumona.” – Jan-Maarten Zandbergen, Head of CMI & Media


Interesse?

Vrumona werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Emily Olij

Download full job profile (PDF)

Download job profile
Apply for this function

Business Intelligence Manager

 • Please share your resumé or the URL of your LinkedIn profile
Volgende vacature
Director of StrategyFrieslandCampina

Subscribe to our job alerts

Receive our latest job opportunities every week