The Seaweed Company The Seaweed Company

The Seaweed Company

The Seaweed Company zet zich sinds 2018 in voor een leefbare toekomst voor ons, onze kinderen en de generaties daarna. Hun oplossing is even simpel als briljant: zeewier. Zeewier is namelijk de snelst groeiende biomassa ter wereld en heeft ook nog eens bijzonder weinig nodig: geen land, geen drinkwater en geen meststoffen. Daarom ziet The Seaweed Company zeewier als de ideale oplossing voor veel van onze wereldwijde uitdagingen.

Zeewier heeft veel potentiële toepassingen. De meest voor de hand liggende is menselijke consumptie, in bijvoorbeeld Japan al heel gebruikelijk. De plant is een natuurlijke bron van organische proteïnen, suikers en vezels, bevat veel vitamines en mineralen, en heeft een bewezen positieve werking op de gezondheid. Daarnaast zijn de waardevolle ingrediënten van zeewier onder andere te gebruiken in hoogwaardige dierenvoeding, bio-stimulanten, in bio-plastics en als bio-brandstof. Ook wordt er – onder andere door The Seaweed Company – onderzoek gedaan naar de toepassing van zeewier bij de ontwikkeling van medicijnen, bijvoorbeeld tegen Alzheimer en diabetes.

The Seaweed Company beheerst als een van de weinige spelers de gehele zeewierketen: van het kweken ervan tot het in de markt zetten van haar eigen, unieke producten. De keuze van de beheersing van het hele proces van telen, zaaien, oogsten en verwerken van zeewier middels kweeklocaties in Ierland, Marokko en India, als het ontwikkelen van onderscheidende, toegevoegde waarde producten, zorgt ervoor dat The Seaweed Company zich aan het ontwikkelen als is een van de leidende zeewier platforms De startup richt zich in deze fase op het in de markt zetten van twee concepten: Blue Farming en Blue Health, gericht op biostimulanten en supplementen voor diervoer (sustainable agriculture) en onze eigen voedselvoorziening (sustainable diets). Later voegt The Seaweed Company daar andere productlijnen aan toe. Momenteel doorloopt het bedrijf een financieringsronde waarna men snel wil opschalen.

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: