Bleeve

Bleeve

Waarom Bleeve

Neem het aanbod van zonnepanelen: in Nederland zijn er meer dan 1000 partijen die zonnepanelen op je dak kunnen leggen. Dan kun je ook nog kiezen tussen diverse typen en of ze in Duitsland of China gemaakt moeten zijn. Door deze keuzestress blijft het voor veel consumenten een brug te ver om tot aankoop over te gaan, terwijl ze wel de koopintentie hebben. In dat gat springt Bleeve als onafhankelijk adviseur.

Hoe het werkt

Op de website van Bleeve kunnen consumenten een gratis scan doen van hun huis waar een persoonlijk en onafhankelijk advies uitrolt over alle mogelijke energiebesparende maatregelen. Hierbij maakt de website gebruik van diverse algoritmes en open data-bronnen zoals Google Earth en het Kadaster. De scan maakt inzichtelijk welke maatregelen de meeste impact gaan hebben op de energierekening en wat de terugverdientijd is. Vervolgens kan de consument diverse offertes opvragen bij aanbieders die door Bleeve zijn gescreend en geselecteerd. Daarnaast kunnen zij à la Airbnb recensies lezen van voorgaande klanten en biedt Bleeve een garantie op de uitvoering van de klus.

Over Bleeve

Genoeg redenen voor een consument om Bleeve te laten bemiddelen, zeker omdat het voor de klant kosteloos is. Het verdienmodel van Bleeve zit in de fee die aanbieders betalen wanneer ze een opdracht via Bleeve binnenkrijgen. Zonder Bleeve zouden die aanbieders moeten investeren in de acquisitie van klanten via hun eigen kanalen, dus het is win-win voor beide partijen. Naast deze B2C-benadering functioneert Bleeve ook als energieloket voor 65 gemeenten in Nederland. Voor deze gemeenten voorziet Bleeve alle inwoners van relevante informatie op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan gezamenlijke inkoopacties en informatie over subsidies.

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in:

You’re currently visiting our English website.

For a complete overview of all vacancies in the Netherlands, Germany or Spain, please visit our localized websites.

Select the country you’re interested in: