Employer Value Proposition

Een EVP is de basis van elk succesvol employer brand

Een employer brand heb je, of je er nu bewust mee bezig ben of niet. Je bereikt bepaalde mensen, en zij vormen een mening over je. Dat employer brand heeft grote impact op hoeveel en wat voor soort kandidaten bij je willen werken. Dus als je vacatures verwacht – op korte of lange termijn – dan kun je maar beter zelf de regie over dat employer brand nemen.

Neem de regie over je employer brand

Het uitgangspunt voor een consistent werkgeversmerk is de Employer Value Proposition. Deze propositie is de basis voor alle uitingen over jouw bedrijf als werkgever. Of dat nu een vacaturetekst, een video of een campagne op social media is.

Wij horen vaak van klanten dat ze het lastig vinden om precies aan te geven wat hen uniek maakt als werkgever. Waarom kandidaten voor hen kiezen en waarom alle medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Het is een uitdaging om een overkoepelend beeld te vormen van de organisatie waar je middenin staat, laat staan dat beeld in de context van het concurrentieveld te plaatsen. De oplossing is om het perspectief van een buitenstaander op te zoeken. Liefst met expertise in de arbeidsmarkt.

Daarvoor kun je bij Top of Minds Employer Branding terecht.

 

Creëer jouw Employer Value Proposition

Wij bekijken jouw business met een frisse blik. Met behulp van surveys en workshops brengen we samen met jullie mensen de identiteit van de organisatie in kaart. Door onze kennis van de arbeidsmarkt te koppelen aan jullie identiteit, ontstaat de beste invalshoek voor het verhaal van jouw organisatie. Dat vormt de plattegrond voor ons positioneringsadvies. Door deze bottom-up werkwijze worden de medewerkers trotse ambassadeurs van uw organisatie.

 • Identiteit

  Wie ben je als werkgever?
  Top of Minds verdiept zich in uw organisatie en haalt de ware identiteit naar boven. We zetten surveys en workshops in om het unieke verhaal naar boven te brengen.

 • Positionering

  Hoe ben je onderscheidend?
  Top of Minds ontwerpt de Employer Value Proposition die onderscheidend is. En die de basis vormt voor alle arbeidsmarktcommunicatie. Zo ontstaat er een consistent verhaal wat resoneert op de arbeidsmarkt.

 • Draagvlak

  Wat maakt hen ambassadeurs van jouw organisatie?
  Door collega's nadrukkelijk te betrekken in het vormen van de EVP, krijgen ze ownership over het employer brand. Meedenken over de propositie brengt veel trots teweeg en creëert waardevol ambassadeurschap.

Recente Voorbeelden

Als de EVP staat

What's next?

Een Employer Value Proposition is de blauwdruk voor het employer brand. Nu de basis eenmaal staat, is het tijd met het unieke verhaal van jouw organisatie de plek te veroveren op de arbeidsmarkt. Consistentie is key: een sterk employer brand is doorgevoerd in elke stap van de candidate journey.

Werken-bij-site

Een werken-bij-site is een veel gebruikt platform door werkgevers. Deze pagina is bij uitstek de plek om de Employer Value Proposition tot leven te wekken. Met overtuigende teksten, video, fotografie en vormgeving kan je kandidaten meenemen in jouw wereld. En zo talent te verleiden om te solliciteren.

Lees meer

Arbeidsmarktcommunicatie

Welke doelgroep wil je aanspreken? Via welke (online) kanalen kan je hen bereiken? En met welke boodschap kan je ze overtuigen? Hoe specifieker het antwoord op deze vragen, hoe krachtiger de online recruitment content ingezet kan worden. Waardoor het resultaat van jullie recruitment inspanningen groeit.

Lees meer

Waarom Top of Minds Employer Branding?

Top of Minds brengt al tien jaar werkgevers onder de aandacht van kandidaten. Dat brengt veel arbeidsmarktexpertise met zich mee. Wij weten precies aan welke knoppen je kunt draaien om de juiste kandidaten te bereiken. Dit doen we voor zowel de bekende namen in de markt, als voor organisaties die nog naam aan het maken zijn.

Ons team bestaat uit Employer Brand Consultants, Positionerings Experts, Online Communicatie Specialisten en Designers.

Interesse? Neem contact op

Gijs Millaard

Consultant bel 020 7600 777
Contact 020 7600 777
Bezoekadres Prins Hendriklaan 56
1075 BE Amsterdam
Top of Minds

E-mail contact

We nemen binnen 4 uur contact op