Egeria

Egeria

In twintig jaar tijd heeft Egeria zich ontpopt tot een van de leidende en onafhankelijke investeringsmaatschappijen in Noordwest-Europa. Sinds die tijd is de portemonnee gevuld met ruim €2,5 miljard beheerd vermogen. Hiermee richt het zijn pijlen op goedlopende Nederlandse bedrijven, of in ieder geval met een Nederlandse link, met een ondernemingswaarde van €50 tot €350 miljoen.

Egeria onderscheidt zich in de investeringsbranche door voor langere termijn te investeren in ondernemingen met groeipotentie en een bepaalde complexiteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snelgroeiende familiebedrijven of het stand-alone maken van bedrijven met een carve-out. In nauw partnership met het management werkt het ondernemende Egeria vervolgens inhoudelijk en actief mee aan duurzame groei en waardecreatie.

Van oorsprong is Egeria gestart met het Private Equity Fund, waarvan het huidige fonds €800 miljoen telt. Hiernaast zijn er in de afgelopen jaren een aantal bedrijfstakken bijgekomen. Zo is de investeringspartij actief in family-office-activiteiten, evergreen- en stocklist-investeringen en vastgoed. Samen delen de in het totaal vijftig medewerkers een pand met uitzicht op de Amsterdamse Amstel.

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.