E-category Manager Food & Seasonal

E-category Manager Food & Seasonal

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 744 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HEMA vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De populairste fototaarten van Nederland, een gratis tompouce op je verjaardag als je vaste klant bent en altijd seizoensgebonden producten om vrolijk van te worden, zoals de enorme opblaasbare rookworst voor in het zwembad. Dat is echt HEMA.

De ambities van HEMA

HEMA is een uniek winkelconcept: 32.000 producten en diensten, één merk. En al bijna een eeuw weet iedere Nederlander precies waar dat merk voor staat: hoge kwaliteit, fris design en een scherpe prijs. Sinds Tjeerd Jegen in 2015 als CEO startte, waait er een nieuwe wind bij HEMA. Voor het eerst sinds 2008 is de omzet zes kwartalen op rij gestegen. Zijn strategie richt zich op drie thema’s: revitaliseren van de Benelux, versnellen van de internationale expansie en laten groeien van e-commerce.

Inmiddels zijn er ruim 700 winkels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Luxemburg. In nieuwe markten wordt de formule ook steeds verder bijgeschaafd. Met succes. In Frankrijk leidt de opening van een nieuw filiaal vaak tot Apple-achtige taferelen, met lange rijen HEMA-fans voor de deur.

Onder e-commerce verstaat HEMA: omnichannel retail. Zo introduceerde de retailer begin 2017 het kanaaloverstijgende loyaliteitsprogramma ‘Meer HEMA’, met een fysieke klantenkaart en een koppeling met de bestaande mobiele app. Om een naadloze, uniforme klantervaring tussen alle verschillende touch-points te creëren heeft HEMA een compleet replatforming-project op touw gezet. Het nieuwe omnichannel platform wordt ontwikkeld door de integratie van onder meer een kersvers e-commerceplatform en een nieuw order-managementsysteem.

“Je kunt je niet onttrekken aan een digitale revolutie. Online is flink gegroeid door onze nieuwe website en kortere levertijden. Klanten bestellen meer en bestellingen kunnen vaak dezelfde dag in de winkel worden opgehaald.” – Tjeerd Jegen, CEO

Vacature: e-Category Manager Food & Seasonal

De e-Category Manager is (target)verantwoordelijk van de productcategorieën Food en Seasonal via HEMA’s meest succesvolle kanaal: online. Hij/zij is de drijvende kracht achter de groei en ontwikkeling van Food & Seasonal via de website en app.

De e-Category Manager heeft oog voor het signaleren van business mogelijkheden en neemt het team mee in een resultaatgerichte werkwijze. De transitie naar een nieuw omni-channel platform schept veel kansen voor het stroomlijnen van planning en processen en het beter inzetten van data. De e-Category Manager neemt daarbij het voortouw. In nauwe samenwerking met de Category Managers Food & Seasonal (verantwoordelijk voor het assortiment in de winkels) verzorgt de e-Category Manager het online assortiment en werkt hij/zij de visie en groeistrategie voor het online assortiment uit in (omnichannel) campagnes en concepten. Voor de implementatie, het monitoren van de performance en inzetten van gebruikersdata geeft de e-Category Manager direct leiding aan een webshopspecialist en indirect aan een Category Marketeer en een Designer en maakt werkt zelf ook operationeel mee met het team.

De dynamiek tussen de categorieën maakt de rol bijzonder interessant. Binnen de categorie Food is HEMA marktleider in fotogebak, wat een fijne stabiele basis vormt, en is er nog veel groei mogelijk in andere productgroepen. De e-Category Manager kan hier nieuwe doelgroepen aanboren. Ook zijn grotere marges mogelijk, bijvoorbeeld door creatieve concepten over meerdere categorieën heen te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld een Borrelpakket of een Baby Shower Box. Denk bij Seasonal aan Valentijnsdag, Pasen, Sinterklaas en Kerst, maar ook aan vader- en moederdag en het begin van het nieuwe schooljaar. Stuk voor stuk mooie gelegenheden voor inspirerende campagnes.

HEMA staat bekend als een werkgever waar persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat en crossfunctionele doorgroei mogelijk is. In deze rol kunnen kandidaten veel leren. Zo zal het bijzonder leerzaam zijn om de transformatie van het platform mee te maken. Ook kunnen resultaatgerichte, analytische kandidaten zonder e-commerce-ervaring het vak hier leren en kan dit een eerste stap in leidinggeven zijn.

De ideale kandidaat

Persoonlijkheid

 • Zelfstandige achiever
 • Creatieve innovator
 • Open en overtuigende communicator
 • Natuurlijk leiderschap

 

Ervaring

 • Minimaal 3 jaar in een commerciële rol
 • HBO/WO-opleiding
 • Digital ervaring
 • (In)direct leidinggeven

 

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.