Director Strategy

Director Strategy

 • Consulting Exit
 • Consumer
 • Amersfoort
 • Gepubliceerd op: 2 januari 2021
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 2860 views

Kandidaatprofiel

 • 8+ jaar werkervaring
 • Ervaren Principal/Associate Partner van toplevel strategy consulting bedrijf
 • Ervaring in FMCG, voeding of B2B-ingrediënten is een pluspunt
 • Uitstekend probleemoplossend vermogen
 • Sterke vaardigheden op het gebied van senior stakeholder management
 • Teamspeler en ondernemend
 • Vermogen om multidisciplinaire teams te leiden en te beïnvloeden zonder directe rapportagelijnen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

FrieslandCampina is een wereldleider op het gebied van zuivel die middels voedzame zuivelproducten en duurzame, langlopende relaties met haar boeren een bijdrage levert aan een betere samenleving. Het Corporate Strategy team zorgt ervoor dat de onderneming toekomstbestendig is. Daarnaast werkt de Director Strategy aan cross-group projecten en fusies en overnames en rapporteert hierbij direct aan het bestuur.

Over FrieslandCampina

FrieslandCampina is een FMCG- en B2B-onderneming die in meer dan 100 landen consumentenproducten zoals zuiveldranken, kindervoeding, enkelvoudige ingrediënten, kaas en desserts produceert en verkoopt. Tot de bekende consumentenmerken behoren Campina melk, Mona desserts, Chocomel, Fristi, Milner kaas, Friesche Vlag koffiemelk en Optimel drinkyoghurt. De onderneming bestrijkt de keten ‘van gras tot glas’ en bedient ook bedrijven in de horeca en voedselproducenten, zoals restaurants, hotels en (industriële) bakkerijen.

De 16.000 melkveehouders die het bedrijf van hun melk voorzien, zijn als coöperatie niet alleen leveranciers, maar hebben ook een eigendomsbelang in het bedrijf. Beide partijen zijn dan ook nauw met elkaar verweven en gericht op wederzijds succes op de lange termijn.

De onderneming is een van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld, met meer dan 20.000 werknemers en een omzet van meer dan 11 miljard euro in 2019. De onderneming heeft vestigingen in 34 landen, met een centraal kantoor in Amersfoort. De vier businessgroepen binnen FrieslandCampina zijn gericht op Consumer Dairy, Specialized Nutrition, Dairy Essentials en Ingredients.

“Binnen FrieslandCampina waarderen we onze cultuur. Dat betekent dat we zoeken naar mensen die doelgericht zijn en zich herkennen in onze waarden. We zijn op zoek naar commercieel ingestelde kandidaten die met snelheid en daadkracht te werk gaan, mensen die een eigenaarsmentaliteit tonen, die zich focussen op wat goed is voor FrieslandCampina als geheel.”
Hein Schumacher, CEO

Vacature: Director Strategy

De Director Strategy richt zich op de strategische prioriteiten van de Raad van Bestuur, de Raad van Commissarissen en het Executive Leadership Team en werkt in een klein team van andere strategieprofessionals en ex-consultants van topbedrijven. Voorgaande en huidige teamgenoten hebben ervaring bij topbedrijven zoals McKinsey, Bain, Boston Consulting Group, Marakon en Kearney. Samen vormen zij het kernstrategieteam van FrieslandCampina. Het team is het centrum van excellentie op het gebied van strategische capaciteiten en zet de standaard voor de rest van de organisatie.

Bij het werken aan projecten kan de Director Strategy gebruik maken van de middelen van de bredere organisatie om een toegewijd team te creëren met de juiste mix van capaciteiten en expertise voor een bepaald initiatief. In andere gevallen zal hij/zij een meer ondersteunende en sturende rol hebben, waarbij de organisatie het werk doet. De Director Strategy heeft de flexibiliteit om verschillende teams en verschillende mensen te managen, en om waarde toe te voegen middels zowel een hands-on als een hands-off manier van werken.

De Director Strategy rapporteert rechtstreeks aan de Corporate Director Strategy en wordt op regelmatige basis direct blootgesteld aan het volledige senior management. Denk hierbij aan de Business Group Presidents, de Corporate Director R&D, de Corporate Director HR en de Corporate Director Supply Chain. Van de Director Strategy wordt verwacht dat hij of zij een belangrijke rol kan spelen als autonoom sparringpartner voor het management, zowel op het niveau van de Raad van Bestuur als op het niveau van ELT.

Strategische projecten op het niveau van de Raad van Bestuur
Over het geheel genomen werkt het team aan strategische mogelijkheden voor de lange termijn, om op die manier een toekomstbestendig bedrijf te waarborgen. De Director Strategy werkt aan projecten op meerdere niveaus en in verschillende aandachtsgebieden en werkt daarnaast nauw samen met de Raad van Bestuur en het Executive Leadership Team aan projecten van het hoogste strategische belang.

“Door de grote verscheidenheid aan onderwerpen zal een Director Strategy veel leiders in onze organisatie leren kennen en vertrouwd raken met alle aspecten van ons bedrijf. Dat maakt deze rol een ideale landingsplaats om het bedrijf en de industrie goed te leren kennen, alvorens de overgang naar de business te maken.”
Giacomo Tortora, Corporate Director Strategy

De Director Strategy is ook betrokken bij cross-Business Group projecten die extra ondersteuning en een holistisch, bedrijfsbreed perspectief vereisen. Voor deze projecten werkt hij/zij samen met de vier Business Group Presidents, verantwoordelijk voor Consumer Dairy, Specialized Nutrition, Ingredients en Dairy Essentials. Ook M&A is een voorbeeld van een van de aandachtsgebieden. De Director Strategy werkt nauw samen met het Corporate M&A-team en de relevante stakeholders van de Business Group om kansen op het gebied van fusies en overnames te identificeren en te analyseren.

 

Interesse? 

Friesland Campina werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Director Strategy

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ProgrammastrateegProRail
Volgende vacature
(Senior) Consultant - Corporate StrategyING

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.