Directeur Strategie en Verbinding

Directeur Strategie en Verbinding

 • General Management
 • Health
 • Haarlem
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 2735 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Zorgbalans werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf tien jaar ervaring
 • Waaronder meerdere jaren in een leidinggevende functie
 • Ervaring met organisatie-ontwikkelingsprocessen
 • Strategisch
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

Download volledig profiel

Zorgbalans levert op maat gemaakte zorg in de regio Kennemerland. De Directeur Strategie en Verbinding schakelt continu tussen de dagelijkse realiteit in de ouderenzorg en de langetermijnoplossingen voor vraagstukken in de sector. Zo is de organisatie op alle vlakken toekomstproof en blijft hoogwaardige zorg gegarandeerd.

Over Zorgbalans

Goede zorg is heel persoonlijk. Door mensen zorg te geven die bij hun behoeften en levenswensen past, ondersteunt Zorgbalans met ruim 3.800 medewerkers en 900 vrijwilligers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk op eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven. Dat kan thuis zijn, of in een van de 13 woonzorglocaties van Zorgbalans. Ook heeft Zorgbalans negen ontmoetingscentra, waar mensen met een haperend brein en hun mantelzorgers elkaar ontmoeten.

De afgelopen tien jaar ontwikkelde Zorgbalans zich tot een van de grootste werkgevers in de regio. Behalve op de dagelijkse zorg en ondersteuning voor cliënten, richt de organisatie het vizier ook op uitdagingen op de lange termijn. De vraag naar zorg wordt de komende jaren namelijk niet alleen groter, maar ook complexer. Zorgbalans wil in 2030 toonaangevend zijn in het bieden van innovatieve oplossingen voor de exploderende zorgvraag. Om haar doelstellingen te realiseren werkt de organisatie onder meer samen met ziekenhuizen, zorgorganisaties, huisartsen, welzijnsorganisaties, gemeenten en financiers. Ook is Zorgbalans betrokken bij verschillende landelijke initiatieven en investeert de organisatie volop in technologie en in het talent van haar eigen medewerkers.

Vacature: Directeur Strategie en Verbinding

Goede zorg, goed werk en economische duurzaamheid: dat zijn de drie pijlers van het strategische beleid van Zorgbalans. Het beleid is bepaald, nu is de tijd om hier via (meerjarige) projecten concrete invulling aan te geven. De Directeur Strategie en Verbinding is de drijvende kracht achter de vijf grote veranderopgaven die hieraan gekoppeld zijn.

Een van die opgaven richt zich op veelzijdigheid als antwoord op de  veranderende zorgvragen. Door een sterk veelzijdige, diverse groep mensen in te zetten wil Zorgbalans beter aan de groeiende, complexer wordende vraag voldoen. Maar ook het vernieuwen van de organisatie van de zorg, zowel binnen Zorgbalans als in de regio, is een belangrijke doelstelling. De Directeur Strategie en Verbinding kan bijdragen aan een grotere veelzijdigheid, onder andere door nieuwe interne en externe samenwerkingsvormen te ontwikkelen. Daarbij is zij/hij niet bang om buiten de gebaande paden te denken. Het experimenteren met en integreren van (nieuwe) technologie in de zorgprocessen is ook een belangrijk project waar de Directeur Strategie en Verbinding verantwoordelijk voor is. Bij het effectief ontwikkelen en efficiënt implementeren van de projecten wordt zij/hij ondersteund door een team van adviseurs en interne experts.

De ondersteunende diensten van Zorgbalans (110 fte’s) zijn een cruciale schakel in de keten. Hieronder vallen onder meer teams als IT, vastgoed, HR en cliëntenregistratie. De Directeur Strategie en Verbinding creëert een omgeving waarin de teamleden prettig en effectief kunnen samenwerken. Als een inspirerende verbinder beweegt zij/hij zich door alle lagen van de organisatie en weet zij/hij met energie en inhoudelijke inbreng draagvlak voor ideeën en verbeterplannen te creëren.

Naast een geoliede interne samenwerking, zijn goede externe relaties essentieel om de strategische doelen van Zorgbalans te realiseren. Ook voor die relaties is de Directeur Strategie en Verbinding medeverantwoordelijk. Zij/hij onderhoudt bestaande relaties en zoekt proactief naar nieuwe, innovatieve samenwerkingen met andere zorginstellingen, gemeenten en samenwerkingsverbanden binnen en buiten de regio.

“Als lid van het directieteam – dat je met de bestuurder en twee andere directeuren vormt – lever je als de Directeur Strategie en Verbinding samen met alle collega’s een onmisbare bijdrage aan het realiseren van de ambitie en het strategische beleid van Zorgbalans.” – Tamara Pieterse, Bestuurder Zorgbalans

Deze functie is een geweldige kans voor iemand met een daadkrachtig, verbindend en strategisch brein met een passie voor zorg. Een vindingrijke generalist die continu kan schakelen tussen de dagelijkse behoefte en de langetermijnvisie van de organisatie, en daarbij altijd het overzicht behoudt. Gedegen ervaring met strategische (verander)projecten is een must, net als inspirerende, coachende leiderschapsskills. Al deze eigenschappen maken de Directeur Strategie en Verbinding de juiste persoon om de koers uit te stippelen en een relatienetwerk verder te versterken. Zodat de organisatie niet alleen haar eigen ambities kan waarmaken, maar ook een bredere maatschappelijke opgave kan vervullen door innovatieve oplossingen voor de explosieve zorgvraag te vinden.

 

Interesse? 

Zorgbalans werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.