Wehkamp

Wehkamp

WEHKAMP: MARKTLEIDER IN ONLINE FASHION

Wehkamp is het grootste online fashion bedrijf van Nederland. Het bedrijf is als geen ander in staat om direct te reageren op de wensen en behoeften van haar doelgroep. Daarbij zet wehkamp haar kanalen, media, partnerships en producten optimaal in.

De kern van wehkamp’s propositie is Fashion & Lifestyle. Het bedrijf richt zicht daarbij vooral op gezinnen. Met de categorieën Wonen & Slapen, Tuin & DIY, Keuken & Tafelen, Elektronica, Huishouden, Speelgoed, Sport, Baby, Speelgoed en Mooi & Gezond voorziet wehkamp in alle behoeftes.

De afgelopen jaren heeft wehkamp succesvol de transitie gemaakt van ‘catalogusdenker’ naar volwaardige en succesvolle online retailer. Het bedrijf is de laatste jaren gegroeid en is structureel winstgevend. Via haar website verkoopt wehkamp ruim 400.000 verschillende producten, verdeeld over zo’n 2.000 merken. Wehkamp heeft zo’n 900 medewerkers en meer dan 2 miljoen vaste klanten. De website trekt dagelijks ongeveer 500.000 bezoekers.

DE KLANT VOOROP

Een van de pijlers onder het succes van wehkamp is de bedrijfsfilosofie: de klant voorop. Dat is bijvoorbeeld terug te zien in de manier waarop wehkamp zichzelf organiseert. Daarbij schroomt het bedrijf niet om afdelingen en teams aan te passen, als blijkt dat wehkamp daardoor beter in kan spelen op wat de klant wil. Het bedrijf meet bij alles wat ze doen de klantimpact. Zo werkt wehkamp elke dag, op een datagedreven manier, aan het verbeteren van de klantervaring.

“Wehkamp heeft in 2017 een aantal duidelijke keuzes gemaakt. Het webwarenhuis heeft een mobile-first strategie ontwikkeld en focust op het gezin als doelgroep. Wehkamp laat zien deze groep goed te kennen. Daarnaast onderscheidt de e-tailer zich in assortiment, logistiek en levering: de bestelde bank staat morgen in huis. Ten slotte is het bedrijf sterk bezig een eigen merk neer te zetten en doet het aansprekende experimenten, zoals last-mile bezorging met Fietskoeriers.nl” – Juryrapport Shoppings Awards

AWARD-WINNING ONLINE PROPOSITIE

Recent heeft wehkamp de Shoppings Awards vakprijs gewonnen in de categorie Home & Living. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die uitblinken in online en de diverse digitale kanalen optimaal integreren. Daarbij wordt ook gekeken naar de progressie die bedrijven in de afgelopen jaren op dit gebied hebben geboekt.

Recent heeft wehkamp, voor het tweede jaar op rij, de Dutch Search Awards gewonnen. Het bedrijf viel in de prijzen in de categorieën ‘Best PPC campagne’ en ‘Best in-house team’. De jury van deze prijs bestond onder andere uit SEA-experts van bedrijven als Microsoft, Google en LinkedIn.

„Mehr als 98% unserer Kandidaten lesen regelmäßig unser Executive Journal. Melden Sie sich an und geben Sie Ihrer Karriere einen Boost.“

Susanne Tonnar - Partner

Abonnieren Sie den Newsletter für freie Stellen

Erhalten Sie jede Woche unsere neuesten Stellenangebote

  • Max. Dateigröße: 10 MB.
  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.