Stockon

Stockon

Stockon is tegen verspilling: van tijd, geld en voedsel. Daarom onderscheidt de snelgroeiende online supermarkt zich met innovatieve technologische oplossingen op het gebied van commercie, logistiek en marketing. Via het platform verkoopt de producent rechtstreeks aan de consument en de bestelling wordt gratis klimaatneutraal thuisbezorgd. Sinds de start van Stockon in 2017 is het de succesvolle start-up in korte tijd gelukt om een plekje te veroveren in de competitieve online retailbranche. Het geheim? Een unieke propositie én uitgangspositie. De uitgangspositie is dat – in tegenstelling tot grote traditionele retailers – Stockon geen rekening hoeft te houden met een offline operatie die verantwoordelijk is voor het leeuwendeel van de omzet. Vanuit die vrijheid innoveert de start-up op diverse vlakken om zo een vernieuwende online boodschappenservice in de markt te zetten.

Consumenten bestellen hun boodschappen via de app en laten ze gratis bezorgen vanaf een bestelling van €25,-. Via partner Partner PostNL is Stockon de eerste boodschappenservice met een landelijke dekking. Verder komen de bestelde producten niet uit een warehouse, maar worden direct geleverd van producent naar consument. Dat levert niet alleen een efficiënte supply chain op, maar ook versere producten bij de consument thuis.

Via een slim algoritme zorgt Stockon dat de voorraadkast van consumenten altijd gevuld is. De app voorspelt voor consumenten wanneer bepaalde artikelen aangevuld moeten worden. Daarnaast krijgt de klant niet alleen korting op specifieke producten maar ook op volledige winkelmandjes: dus hoe meer de klant bestelt, hoe hoger de korting. Zo stimuleert Stockon de klant om grote bestellingen te plaatsen en is onder de streep de voordeligste boodschappenservice van Nederland.

De innovatieve boodschappenservice bespaart niet alleen vele individuele autoritjes naar de supermarkt maar gaat verspilling in de breedste zin van het woord tegen. Door slimme algoritmes kunnen consumenten beter inschatten wat zij nodig hebben en gooien zo minder weg. Daarnaast levert de directe levering van producten – naast minder uitstoot – ook versere en dus langer houdbare producten op.

Maar aan een bezorgservice is onvermijdelijk ook CO2-uitstoot verbonden. Die uitstoot compenseert Stockon met de hulp van de Climate Neutral Group. Voor elke ton CO2 investeert de start-up in duurzame projecten in Afrika. Zo vermindert de start-up hier en daar, en is daarmee officieel de eerste klimaatneutrale boodschappenservice.

„Mehr als 98% unserer Kandidaten lesen regelmäßig unser Executive Journal. Melden Sie sich an und geben Sie Ihrer Karriere einen Boost.“

Susanne Tonnar - Partner

Abonnieren Sie den Newsletter für freie Stellen

Erhalten Sie jede Woche unsere neuesten Stellenangebote

  • Max. Dateigröße: 10 MB.
  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.