Sissy-Boy

Sissy-Boy

Het verhaal van Sissy-Boy

Sissy-Boy is een uniek mode- en lifestylemerk met Nederlandse roots en een mondiale levenshouding. Het verhaal begint in 1982 in de Kalverstraat van Amsterdam, waar de eerste Sissy-Boy concept store werd geopend door de Dolly Dots. Het familiebedrijf groeide al snel uit tot een keten. Naast de winkels op het station en de flagshipstores in stadsmonumenten heeft Sissy-Boy eigen kleding-, verzorging- en interieurmerken Special Basics en Sissy-Boy Homeland, en Sissy-Boy Daily cafés. De rode draad is smaak. In juni 2012 werd de keten opgenomen in het portfolio van Varova, de investeerder achter onder meer Gsus, Tumble ‘n Dry en K.O.I. Denim.

2016 stond voor Sissy-Boy in het teken van groei. Er werden vijf nieuwe winkels geopend in Nederland, vier in België – er zijn in totaal meer dan 40 winkels in de Benelux. Bovendien vertoonde het online kanaal vertoonde een groei van 40 procent. Met het oog op de toekomst investeert Sissy-Boy nu in een omnichannel aanpak waarbij klantinzichten uit data centraal staan.

De identiteit

‘Life designed by Sissy-Boy’, dat is het tijdloze thema van Sissy-Boy. Ieder seizoen passen daar weer andere producten, ideeën, kleuren, accenten en emoties bij. Sissy-Boy is de inspiratie en het palet waarmee de consument zijn of haar leven zelf kan vormgeven. Sissy-Boy draait om combinaties, om bijzondere verbindingen en de verhalen die daaruit ontstaan. Ontmoetingen van mode met interieur, van styling met living, van antiek met nieuw, van jurk met accessoires, van servies met verzorging, van mensen met elkaar, van Sissy-Boy met andere merken: steeds weer nieuwe chemistry.

Sissy-boy-carriere-motto

Werken bij Sissy-Boy

Die basishouding zie je ook heel duidelijk terug op de werkvloer van Sissy-Boy. Het industrieel-chique hoofdkantoor in Amsterdam-Noord ademt de sfeer van de winkels en het uitzicht over ‘t IJ ideaal is voor creatieve brainstorms, productieve meetings met leveranciers en media, glamoureuze lanceringen van nieuwe collecties en professionele fotoshoots. Maar ook voor gezellige borrels, rustgevende yogasessies en opwekkende bootcamps met collega’s.

„De informele werksfeer nodigt uit tot crossmediale samenwerking,“ aldus Managing Director Victor van Nieuwenhuizen. Van Nieuwenhuizen haalde zijn MBA in Groningen en maakte carrière bij de Bijenkorf, Suitsupply, Coolcat en Etam Group voor hij in 2012 Managing Director werd bij Sissy-Boy. „We inspireren elkaar én nemen de verantwoordelijkheid om nieuwe producten, campagnes, verhalen en werkwijzen samen te stellen.“

„Mehr als 98% unserer Kandidaten lesen regelmäßig unser Executive Journal. Melden Sie sich an und geben Sie Ihrer Karriere einen Boost.“

Susanne Tonnar - Partner

Abonnieren Sie den Newsletter für freie Stellen

Erhalten Sie jede Woche unsere neuesten Stellenangebote

  • Max. Dateigröße: 10 MB.
  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.