Rooftop Energy

Rooftop Energy

Rooftop Energy

Rooftop Energy is een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van zonnecentrales in Nederland. De Rotterdamse scale-up richt zich op de zakelijke markt. Dat wil zeggen: ze plaatsen zonnepanelen op bedrijfsdaken, overkappingen van parkeergarages en grondgebonden locaties zoals geluidswallen of oude vuilstortplaatsen. Rooftop Energy ontzorgt klanten volledig, van subsidieaanvraag, daklastonderzoek, electrical engineering en design tot en met installatie en onderhoud.

NPM Capital

In 2019 nam investeringsmaatchappij NPM Capital een meerderheidsbelang in Rooftop Energy. De ambitie is vanaf het begin duidelijk: ‘het nieuwe energiebedrijf’ vormgeven met Jeroen de Haas (oud topman van Eneco) aan het roer. In januari 2020 volgden de acquisities van Solaris Industria en Greenspread. Zowel het businessmodel als de cultuur van Solaris Industria komen overeen met die van Rooftop Energy. Greenspread levert een breder palet aan verduurzamingsdiensten. Denk naast zonnestroom bijvoorbeeld ook aan warmte- en windenergie, ledverlichting en laadpalen. Er staan nog meer acquisities op de roadmap om het portfolio verder te verbreden.

Tot nu toe realiseerde de in 2011 opgerichte onderneming gemiddeld twintig projecten per jaar, dus één per drie weken. Het businessplan voor de komende drie jaar liegt er niet om: dat tempo gaat met een factor zes omhoog. Schaalbaarheid is het sleutelwoord. “Dat betekent dat je problemen niet meer pragmatisch kunt oplossen wanneer ze voorkomen,” aldus CFO Sander Overgaag, “maar dat je ze planmatig moet voorkomen.”

„Mehr als 98% unserer Kandidaten lesen regelmäßig unser Executive Journal. Melden Sie sich an und geben Sie Ihrer Karriere einen Boost.“

Susanne Tonnar - Partner

Abonnieren Sie den Newsletter für freie Stellen

Erhalten Sie jede Woche unsere neuesten Stellenangebote

  • Max. Dateigröße: 10 MB.
  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.