Kamera Express

Kamera Express

Over Kamera Express:

Vandaag de dag is Kamera Express de snelst groeiende winkelketen op het gebied van fotografie. De afgelopen vier jaar groeide het concern van 2 naar 18 winkels, en verviervoudigde het de omzet naar 120 miljoen euro. Het succes? De juiste producten uiteraard, en een uitermate sterk lean & mean AQ – aanpassingsquotiënt – zoals ze dat bij Kamera Express zelf noemen. Vooral de focus op omnichannel bleek de sleutel tot succes; op dit moment zijn zowel de offline (winkels) als online (webshops) kanalen goed voor een signifcant deel van de totale verkoop.

De winkelketen telt op dit moment 18 winkels, waarvan zestien in Nederland en twee in België. De ambities van Kamera Express reiken echter verder, middels een combinatie van eigen winkelopeningen en overnames wil Kamera Express in vijf jaar tijd uitgroeien tot de leidende panEuropese speler in zijn soort. Onlangs opende het bedrijf met succes haar tweede winkel in België en ondertussen wordt achter de schermen hard gewerkt aan volgende stappen die het bedrijf dichter bij dit einddoel moeten brengen.

VAARWEL WINKELS, MAAK PLAATS VOOR CLUBHUIZEN

Gewone ‘winkels’ doen ze bij Kamera Express niet aan; vestigingen zijn ‘clubhuizen’. In deze clubhuizen werken deskundige mensen die klanten van persoonlijk advies voorzien en hun vragen beantwoorden. Maar dat is slechts een deel van het verhaal. Wil een klant leren hoe hij z’n belichting goed af kan stemmen? Geen probleem, in de studio van het clubhuis laat de verkoper graag zien hoe je het beste licht krijgt. Moeite met editen? Loop vooral even mee door de editing-straat, dan deelt de medewerkster een paar slimme tips en tricks. Ook vinden in de clubhuizen regelmatig lezingen, inspiratiesessies en events van fotoclubs plaats.

Snelheid zit er duidelijk goed in bij Kamera Express. Zeker sinds het bedrijf een paar maanden geleden werd overgenomen door investeringsfonds Vendis Capital – een van de meest toonaangevende Private Equitypartijen op het gebied van retail. Vendis’ jarenlange ervaring en netwerk in de retail, gecombineerd met hun meedenkende, hands-on approach maakt Vendis de ideale partner om de beoogde groei zo snel en effectief mogelijk te verwezenlijken.

„Mehr als 98% unserer Kandidaten lesen regelmäßig unser Executive Journal. Melden Sie sich an und geben Sie Ihrer Karriere einen Boost.“

Susanne Tonnar - Partner

Abonnieren Sie den Newsletter für freie Stellen

Erhalten Sie jede Woche unsere neuesten Stellenangebote

  • Max. Dateigröße: 10 MB.
  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.