FD Mediagroep

FD Mediagroep

Over FD Mediagroep

Op het kantoor bij station Amstel in Amsterdam werken zo’n 300 professionals om al het relevante nieuws voor ondernemend Nederland te verwerken. Dat doen ze via de twee kwalitatieve nieuwsmerken Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. Daarnaast behoren fondsnieuws.nl, company.info, RedactiePartners, Energeia, Pensioen Pro en ESB tot het portfolio. Webservices.nl is het databureau van de FD Mediagroep. De uitbreiding naar nieuwe titels wordt onder andere gestimuleerd door HAL Investments, zij zijn voor 98% eigenaar. Niet zonder succes overigens, in 2015 steeg de netto omzet met 11,4% naar 71,4 miljoen euro.

Digital first

FD Mediagroep is al lang geen traditioneel mediabedrijf meer. De toekomst voor nieuws- en informatievoorziening ligt online en dat wist de FD Mediagroep eerder dan alle andere kranten in Nederland. Zo is Het Financieele Dagblad eind 2014 – als eerste krant in Nederland – digital first gaan werken. De artikelen verschijnen eerst online, de beste artikelen worden de dag erna in de papieren krant opgenomen. Digital First is in de hele organisatie doorgevoerd, de directie bestaat uit professionals die zich hebben bewezen bij grote online bedrijven zoals Google, LinkedIn en Marktplaats. De resultaten liegen er niet om: 40% van de omzet komt uit de online activiteiten van de FD Mediagroep. Wat past bij dit plaatje is een jaarverslag in een video (2015).

Eugenie van Wiechen over succes FDMG

„Mehr als 98% unserer Kandidaten lesen regelmäßig unser Executive Journal. Melden Sie sich an und geben Sie Ihrer Karriere einen Boost.“

Susanne Tonnar - Partner

Abonnieren Sie den Newsletter für freie Stellen

Erhalten Sie jede Woche unsere neuesten Stellenangebote

  • Max. Dateigröße: 10 MB.
  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.