Cura of Sweden

Cura of Sweden

Cura of Sweden
Tot een paar jaar geleden wisten maar weinig mensen wat een verzwaringsdeken was of wat het doet. Johan Andersson, oprichter en CEO van het bedrijf, richtte CURA of Sweden op met een missie: het wereldwijd schaalbaar maken van een verantwoorde nichebusiness en mensen vertrouwd maken met verzwaringsdekens en de aanzienlijke gezondheids- en slaapvoordelen die ze bieden. Eerder dit jaar investeerde private-equityfirma Verdane in CURA of Sweden, waardoor de internationale ambities voor expansie een flinke impuls kregen.

Maar liefst een derde van de mensen in de westerse wereld heeft te maken met slaapproblemen; tien procent neemt zelfs regelmatig slaapmedicatie. De resultaten zijn sinds de introductie van verzwaringsdekens in ziekenhuizen en zorginstellingen vijftien jaar geleden opmerkelijk positief. Mensen die lijden aan psychische stoornissen zoals ADHD, angst of depressie hebben veel baat bij het slapen onder verzwaringsdekens. Maar verzwaringsdekens zijn niet alleen gunstig voor mensen met psychische stoornissen of slaapproblemen. Integendeel, de deken zorgt ervoor dat mensen over het algemeen sneller in slaap vallen, een diepere slaap ervaren en meer ontspannen en opgeladen wakker worden.

 

Effectieve (offline) marketingstrategie
Hoewel de markt in eerste instantie niet vertrouwd was met verzwaringsdekens, bleek het concept al snel succesvol. Een zeer effectieve offline marketingstrategie speelde een grote rol in dit succes. Deze strategie omvat samenwerkingsverbanden met diverse off- en online resellers. De onlangs geïnstalleerde Country Director Finland trok voetballegende Jari Litmanen aan als merkambassadeur. De samenwerking met inspirerende ambassadeurs en influencers is een essentieel onderdeel van de marketingstrategie en het bedrijf investeert nu fors in haar eigen e-com en in digitale marketing. Na het positioneren van CURA of Sweden als een premium merk op de markt, kunnen er meer slaapverbeterende producten volgen, zoals matrassen en schuimrubberen kussens.

 

Op weg naar het worden van een wereldwijde marktleider
Na haar succesvolle staat van dienst in Zweden is CURA of Sweden klaar om de volgende stap(pen) te zetten om haar langetermijndoelstelling te bereiken: een wereldwijde marktleider worden in innovatieve en hoogwaardige slaapkamerproducten voor een betere slaap en een verhoogd welzijn. Het productassortiment van CURA groeit snel, net als de distributiemarkt.

Nu het bedrijf marktleider is in Zweden, is het klaar om het premiummerk van CURA in West-Europa te introduceren. Na de aanstelling van country directors in Finland, Noorwegen en Duitsland is het tijd voor de Benelux om dit voorbeeld te volgen. Aangezien de concurrentie groot is, is het belangrijk voor Cura om nu hun slag te slaan.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.