COO

COO

 • General Management
 • Consulting
 • Breda
 • 1077 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Yonego werkgeverspagina voor andere vacatures

Yonego is het verhaal van een klassieke jongensdroom: ondernemer start op jonge leeftijd vanuit de zolderkamer zijn eerste website en op zijn negenentwintigste oprichter-CEO van een succesvol bedrijf met 90 man in dienst. Er is ruimte voor nog veel meer groei. Om de organisatie klaar te maken voor de volgende groeifase trekt Yonego een nieuwe COO aan die samen met oprichter-CEO Joris Toonders het bedrijf gaat leiden.

Yonego

Yonego is een groep van verschillende internetbedrijven die nauw met elkaar verweven zijn. Het begon met Yonego Internet Marketing Diensten, een zakelijk dienstverlener die bedrijven in staat stelt om meer uit hun internet marketing te halen. Enerzijds door meer traffic te generen, anderzijds door conversie te verhogen. Veel grote Nederlandse merken maken gebruik van de diensten van Yonego om hun e-commerce doelstellingen te realiseren.

De volgende stap voor Yonego was het toepassen van deze kennis op een eigen platform. Dit begon met losse vergelijkingswebsites, zoals zonnepanelenvergelijker.nl. Met de kennis van internet marketing en conversie wist Yonego in hoog tempo veel succesvolle niche sites te creëeren. Om de retentie van klanten door cross-selling te verhogen werd het geïntegreerde vergelijkingsplatform Bambelo.com in het leven geroepen. In de VS zijn dit soort platformen al gemeengoed (bijvoorbeeld HomeAdvisor) maar in Europa loopt deze ontwikkeling achter en ligt er nog een grote opportunity. Op Bambelo.com kunnen consumenten snel bij meerdere vakmensen in hun regio offertes opvragen.

COO bij Yonego

Voor het vormgeven van de groei is het nodig dat de organisatie professionaliseert. Schaalbaar is. Glasheldere rolverdelingen en KPIs voor iedere functie kent. Dat het proces van strategievorming en business planning nauw verweven is met de operationele consequenties. Dat vanuit strategisch leiderschap de juiste prioriteiten worden gesteld in de dagelijkse operatie. Dat een sterke people manager zich ontfermt over het aantrekken en ontwikkelen van talent.

Oprichter-CEO Joris Toonders vervult de rol van ondernemer. Is Chief Entrepreneurial Officer. Wat hij naast zich zoekt is een COO die de rol van Manager vervult. Overigens staat de COO daar niet alleen in maar wordt daarin ondersteund door de Director Yonego Internet Marketing en de Director Bambelo.

Omdat de groeiambitie centraal staat zoekt Toonders niet alleen een Manager maar ook een strategisch sparringpartner. Het gaat hier om een combinatie van strategie en management. Business planning en people management. Het organiseren en aansturen van twee verschillende bedrijfsonderdelen. Enerzijds Yonego Internet Marketing dat consultancy op uurbasis levert; hier is het doel het acquireren van steeds grotere en complexere projecten. Anderzijds Bambelo, een internationale operatie met een zeer schaalbaar platform dat draait op succes fees. Tot slot de shared services op het gebied van Development, Finance, HR en facilities.

Kandidaatsprofiel

Voor deze positie werven we een ervaren manager die eerder de eindverantwoordelijkheid heeft gedragen voor een middelgrote onderneming waarbij sterke groei centraal stond. Logischerwijs bestaat er een sterke voorkeur voor kandidaten met werkervaring in e-commerce/digital. Het is gewenst dat de nieuwe COO met een hoge mate van autonomie en eigen visie de onderneming zal kunnen leiden.

Persoonlijkheid

 • Een geboren leider
 • Strategisch en conceptueel sterk
 • Affiniteit met online

Ervaring

 • Eindverantwoordelijke positie bij een middelgroot (100+FTE) bedrijf in B2B online services
 • Inrichten van organisaties
 • People management

Yonego werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Auke Bijnsdorp, Managing Partner bij Top of Minds, via aukebijnsdorp@topofminds.com.

Contact

COO Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.