Coloplast

Coloplast

Missie van Coloplast

In 1954 zag verpleegkundige Elise Sørensen hoeveel moeite haar zus had om haar normale leven weer op te pakken nadat zij een stoma-operatie moest ondergaan. De angst dat er iets mis zou gaan of anderen haar stoma konden zien was zo groot, dat het haar ervan weerhield om onder de mensen te komen. Gedreven door deze persoonlijke ervaring en haar kennis als verpleegkundige ontwikkelde Elise een uniek nieuw product: het zelfklevende stomazakje. Er bleek een enorme vraag naar dit product en dat betekende het ontstaan van Coloplast. Vele andere innovatieve zorgproducten volgden. Door te leren van ervaringen van patiënten en verpleegkundigen is Coloplast inmiddels uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van intieme zorgproducten voor patiënten met een stoma of incontinentieproblemen.

Cultuur

Coloplast is een ambitieuze, internationale organisatie waar purpose en profit hand in hand gaan. Deze gedrevenheid om voor anderen het verschil te maken, maakt Coloplast een unieke organisatie met een hecht team. Binnen Coloplast is er veel ruimte voor eigen initiatief en internationale samenwerking wordt gezien als een essentiële vorm van inspiratie.

“Mensen met intieme gezondheidsproblemen hebben het recht om de behandeling en hulpmiddelen te kiezen die bij ze past. Daar maken wij ons hard voor.” – Lars Rasmussen, CEO Coloplast

DATAGEDREVEN WERKWIJZE

Bij Coloplast ontstaat innovatie door nauw samen te werken met zowel patiënten als professionals in de zorg. Inzicht in hun problemen of behoeften leidt tot nieuwe innovaties, waardoor Coloplast steeds meer vrijheid aan patiënten kan bieden, bijvoorbeeld om weer te gaan zwemmen of paardrijden.

Dit betekent dat er binnen Coloplast nauwe samenwerkingen zijn met verschillende beroepsgroepen in de zorg en veel aandacht is voor de ervaringen van verpleegkundigen – veelal het eerste aanspreekpunt voor patiënten met blaas- of darmproblemen. Toch is het bedrijf de afgelopen jaren ook steeds meer gaan focussen op het verzamelen en inzetten van meer kwantitatieve data.

 

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.