Meer verdienen zonder job hop

Gepubliceerd op: 14 dec 2018

De beste manier om meer salaris te krijgen is van baan wisselen. Maar stel nu dat je dat niet wilt?

Daar zit je dan; met je uitdagende functie, bij een bedrijf dat groeit als kool en met steeds meer nieuwe collega’s. Allemaal erg inspirerend, totdat blijkt dat een van die nieuwe collega’s meer betaald krijgt dan jij – voor hetzelfde werk.

Laten we beginnen met waarom nieuwelingen meer betaald krijgen. Dat is niet zo ingewikkeld. De economie groeit hard. En onderhandelen over je salaris lukt alleen met leverage. En de beste leverage heb je als een bedrijf je binnen wil halen. Je kunt dan immers nog zeggen ‘anders doe ik het niet’.

Logisch of niet, uiteindelijk is het voor niemand goed. Nou ja, voor niemand behalve die nieuwe collega die meer verdient dan jij. Uiteindelijk leidt het tot meer jobhoppers. Niet goed voor bedrijven, die goede mensen weg zien gaan om elders meer te verdienen. En niet goed voor de economie, want er is juist behoefte aan de specialisatie die door veel baanwisselingen niet wordt opgebouwd.

Toch heeft het voor jou ook voordelen. Tenminste, als je de hoogte van je salarisstrookje niet het allerbelangrijkste vindt. Een baanwissel is immers behoorlijk stressvol. Nieuwkomers moeten zich opnieuw bewijzen in een nieuwe, onbekende omgeving. Helemaal na de stevige salarisonderhandeling. Part-time werken? Laat eerst maar eens zien wat je waard bent.

Maar jij hebt daar allemaal geen last van. Jij doet het werk inmiddels in 80 procent van de tijd. Files mijden? Papa-dag? Thuis werken? Geen probleem, je krijgt je werk toch ruimschoots af.

Dus laat die financiële vergelijking even rusten en sta stil bij de immateriële voordelen waar je als loyalist over beschikt. Het wordt woensdag 23 graden en volgens de voorspelling waait er 17 knopen wind.

VACATURES TOP OF MINDS
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.